Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Laat met Oud en Nieuw je huisdier nooit alleen!
Categories: Zonder rubriek
Voor huisdieren betekent het afsteken van vuurwerk vaak veel angst en stress

Lang niet alle mensen houden van de harde knallen rond oud en nieuw en dieren al helemaal niet. Het bezorgt de honden en katten en andere huisdieren angst en stress. Al vroeg in december begint men al met het afsteken van vuurwerk en hebben deze bange dieren vaak een aantal weken geen leven. Niemand denkt hier aan of houdt hier rekening mee. Zelfs sommige eigenaren knallen er zelf flink op los.

Er zijn veel huisdieren, die doodsangsten uitstaan voor dit knallen. Sommige raken compleet in de stress, slaan op hol of rennen in blinde paniek drukke verkeerswegen over. Levensgevaarlijk! Andere kruipen diep weg in een hoek of onder een bed of kast.

Ook wij vragen daarom aandacht voor huisdieren rond het knallen aan het eind van het jaar.

lees hier hoe baasjes hun hond of kat met zo weinig mogelijk stress oud en nieuw door kunnen helpen

Vuurwerk kan niet alleen voor schrik en angst maar ook voor gehoorbeschadiging zorgen.

Naast brillen tegen oogschade zijn er oordopjes die je oren beschermen tegen de harde knallen.

lees hier over gehoorschade door harde muziek en vuurwerk.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.