Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schriftelijke vragen aan college B&W. Ouderen die leven onder het bestaansminimum
Categories: Zonder rubriek

Schriftelijke vragen aan het college van B&W Almelo

Ouderen die leven onder het bestaansminimum

Almelo, 12 december 2019

Geacht college, 

Tienduizenden ouderen leven onder het bestaansminimum omdat ze niet de financiële aanvulling krijgen waar ze recht op hebben. Dat concludeert de Algemene Rekenkamer na onderzoek.
De PVA heeft de Almelose ouderenbond gebeld. Deze vindt het “zorgelijk” dat onduidelijk is waarom veel ouderen in Almelo de aanvulling op de oudedagsvoorziening niet aanvragen en ook geen gebruik maken van subsidies zoals huurtoeslag en zorgtoeslag. 

Wij hebben de volgende vragen,

1.       Heeft het college voornoemd onderzoek van de Algemene Rekenkamer gedegen gelezen?

2.       Wat vindt uw college van dat onderzoek en wat gaat het college daarmee doen?

3.       Weet het college hoeveel ouderen in Almelo, geen aanvragen om dergelijke toeslagen indienen? Zo nee waarom niet?  Zo ja om hoeveel ouderen gaat het in de jaren 2016, 2017, 2018 en 2019?  

4.       Om hoeveel geld gaat het dat het college niet heeft hoeven uit te keren in die jaren?

5.       Is uw college bereid nader te onderzoeken wie alsnog van dergelijke ouderen in aanmerking komen en zouden zijn gekomen voor voornoemde jaren en hen te helpen bij het indienen van aanvragen om toeslagen?

6.       Is het college bereid om met terugwerkende kracht ouderen hun ‘gemiste’ toeslagen alsnog uit te betalen over de jaren 2016, 2017, 2018 en 2019, zodra ze voor het eerst een aanvraag voor toeslag voor indienen?

De Partij Vrij Almelo ziet de antwoorden graag tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Fractie Partij Vrij Almelo (PVA)

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.