Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schriftelijke vragen aan college B&W Almelo Centrale was en strijkvoorziening
Categories: Zonder rubriekhttps://www.tubantia.nl/almelo/wassen-en-strijken-gemeente-almelo-gaat-het-regelen-en-alle-inwoners-kunnen-profiteren~a9ccf2bb/

Almelo 12 september 2020

Geacht College,

Op 11 september 2020 is er in de Tubantia een artikel verschenen, waarin wethouder Van Mierlo uitlegt dat de gemeente Almelo een centrale was en strijkvoorziening gaat inrichten voor de inwoners van de gemeente. Deze voorziening komt in de plaats van de was en strijk taak van de huishoudelijke ondersteuning die vanuit de WMO vergoed wordt. Op het eerste oog hebben wij hier best begrip voor en zien wij de pluspunten wel. Toch zijn er ook vraagtekens die wij graag beantwoord willen zien: Hoeveel budget heeft de Gemeente Almelo gereserveerd voor de
huishoudelijke ondersteuning?

De vragen:

1. Hoeveel dragen rechthebbenden nu bij aan deze deeltaak via de huishoudelijke ondersteuning?

2. Hoeveel extra kosten gaan zij straks met de private instelling middels de centrale voorziening tegemoet zien?

3. Hoeveel budget heeft de gemeente Almelo gereserveerd voor de huishoudelijke ondersteuning? Welk deel van did budget wordt gespendeerd aan de was en strijk taak? (hoeveel manuren per maand voor de gehele gemeente á hoeveel euro per uur?

4. Hoeveel gaat de centrale was en strijkvoorziening straks in zijn totaliteit kosten op basis van de in 2019 totaal geleverde manuren aan deze huishoudelijke deeltaak?

5. Wat zijn de financiële opbrengsten voor de gemeente Almelo om deze deeltaak uit het WMO-pakket te verwijderen en over te brengen naar een private instelling (middels aanbesteding)?

6. Hoeveel dragen rechthebbenden nu bij aan deze deeltaak via de huishoudelijke ondersteuning?

7. Hoeveel extra kosten gaan zij straks met de private instelling middels de centrale voorziening tegemoet zien?

8. Wat als een rechthebbende financiëel niet bij machte is om de eigen bijdrage voor de centrale was en strijkvoorziening op eigen kracht te voldoen? Heeft de gemeente hier een vangnet voor? Zo ja, hoe ziet dat vangnet er dan uit? Zo nee, overweegt de Gemeente dan een vangnet in te richten?

Graag zien wij uw antwoord binnen de gebruikelijke termijn tegemoet.

Met vriendelijke groet, Partij Vrij Almelo

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.