Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schriftelijke vragen aan college B&W over vermiste en mishandelde kinderen
Categories: Zonder rubriek

Geacht college,

Op 14 januari van dit jaar verscheen er in de Tubantia een artikel over de verdwijning van ruim honderd kinderen uit het AZC te Almelo. Het gaat hierbij om 134 kinderen in totaal, over de afgelopen tien jaar. Kinderen, zeker als ze ook nog eens vluchteling zijn, dienen ten allen tijde door ons beschermd te worden. De Partij Vrij Almelo neemt het dan ook hoog op, dat deze kinderen uit het AZC verdwenen zijn. Er verscheen al eens een artikel in de Telegraaf dat vermeldde dat er tientallen kinderen uit jeugddetentiecentra kwijtgeraakt waren.

Recentelijk bemerken wij een beweging in de maatschappij die pedofilie als seksuele voorkeur, in plaats van een geestesstoornis, wil erkennen. Vervolgens worden op 27 augustus jongstleden door de kamerleden Kuiken (PvdA) en Van Nispen (SP) vragen aan Minister Grapperhaus (D66) gesteld aangaande een radiouitzending van Argos over ritueel kindermisbruik. Door deze ontwikkelingen maken wij ons nog meer zorgen over de veiligheid van onze kinderen, alle kinderen in de gemeente Almelo.

Wij hebben dan ook enkele vragen voor uw college:

Vragen:

  1. Was het college op de hoogte van de 134 verdwijningen ten tijde dat ze geschieden?
  2. Wat heeft de gemeente Almelo gedaan om actief deze verdwenen kinderen op te sporen?
  3. Welke veiligheidsmaatregelen neemt de gemeente Almelo voor deze zeer kwetsbare kinderen?
  4. Hoe kunnen de kinderen in het asielzoekerscentrum aan de Vriezenveenseweg nog beter beschermd worden?
  5. Is de gemeente Almelo bereid actief naar betere oplossingen te zoeken in samenwerking met het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) en Kinderrechtenorganisatie Defence for Children?
  6. Zijn er in de gemeente Almelo incidenten geweest met kenmerken van rituele mishandelingen, waarvan het college reeds akte heeft genomen?
  7. Is er in de gemeente Almelo, dan wel de regio Twente, een team opsporingsambtenaren zoals de Landelijk Expertisegroep Bijzondere Zedenzaken (LEBZ) actief? Zo ja, is het college geïnformeerd over aantallen en soorten bijzondere zaken die dit team behandeld? Zo nee, waarom niet?

Hoogachtend, fractie Partij Vrij Almelo

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.