Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schriftelijke vragen aan college van B&W. Volkstuinencomplex Sluitersveld
Categories: Zonder rubriek

Vragen omtrent het handelen van gemeenteambtenaren inzake volkstuinencomplex Sluitersveld.

Almelo 13 september 2020

Geacht college,

Volkstuinencomplex Sluitersveld dient haar huidige locatie te verlaten vanwege geplande nieuwbouw van woningen. De Gemeente Almelo heeft de leden van deze vereniging een alternatief aangeboden op de locatie Drostendijk/Robbenhaarsweg. In een later stadium heeft de Gemeente Almelo toch anders besloten en gaf aan dat de leden van deze vereniging zich maar moesten verspreiden onder de andere volkstuincomplexen die Almelo rijk is.

De fractie Partij Vrij Almelo heeft een aantal documenten in haar bezit gekregen waarover nogal onduidelijkheid bestaat. Het handelt hierbij om de correspondentie tussen gemeenteambtenaren en eventueel betrokken partijen.

De vragen:

1. Klopt het dat de Gemeente Almelo al haar publieke bekendmakingen publiceert op www.Overheid.nl en op haar eigen site www.Almelo.nl> gemeentenieuws?

2. Kunnen betrokken partijen na deze publicatie eventueel een bezwaar hierop indienen?

3. Is het de normale gang van zaken dat gemeente ambtenaren omwonenden telefonisch benaderen cq schriftelijk informeren alvorens een publicatie heeft plaatsgevonden?

4. Is het de normale gang van zaken dat ambtenaren voorbeeld bezwaarschriften naar omwonenden stuurt met het verzoek bezwaar te maken tegen de tuindersvereniging?

5. Hebben deze eerder genoemde ambtenaren een adviserende functie inzake omgevingsvergunningen ten nadele van de aanvrager? Indien ja, waarom is dat? Zo niet, hoe moet men dit dan opvatten?

6. Mag men concluderen dat ambtenaren mogen adviseren tot het aanzetten en indienen van bezwaarschriften?

Graag zouden wij bovenstaande vragen beantwoord willen zien.

Met vriendelijke groet, Partij Vrij Almelo

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.