Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Stadsbezoek raad. Verdere ontwikkeling Indiëterrein
Categories: Zonder rubriek

Prachtig uitzicht over het Indiëterrein

Vandaag 5 september bezocht de gemeenteraad van Almelo het Indiëterrein. In het Stadslab werd de raad welkom geheten door raadslid Irene ten Seldam en wethouder Jan Martin van Rees.

Erwin Tijhof van der Steege van gebiedsontwikkeling gaf een interessante presentatie over de verdere ontwikkeling van het Indiëterrein.

Ter afsluiting volgde daarna een rondwandeling door de nog in aanbouw zijnde nieuwe wijk.

Almelo heeft in de vorige eeuw vele textielfabrieken gekend. per 1 januari 2012 is daaraan een einde gekomen met de sluiting van de laatste weverij van Ten Cate op het Indie terrein.

Het voormalige terrein van Koninklijk Ten Cate is al honderden jaren bekend onder de naam Indië. De naam dateert uit de tijd dat het in Almelo geproduceerde textiel geëxporteerd werd naar Indonesië om daar te laten batikken.

Erwin Tijhof van der Steege van gebiedsontwikkeling

Foto’s Partij Vrij Almelo

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.