Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schriftelijke vragen aan college B&W. Veel ouderen krijgen geen passende hulp
Categories: Zonder rubriek

Almelo, 11 oktober 2020

Geacht college,

De Partij Vrij Almelo constateert dat in Almelo veel welzijnsorganisaties geld van de gemeente ontvangen. Maar bij Partij Vrij Almelo is niet bekend of zij voldoende gebruik maken van instrumenten die hun nut hebben bewezen.

Ouderen hebben hulpvragen. Hulp bij wonen, eenzaamheid, financieel en sociaal. Maar wat speelt er zich in Almelo onder ouderen af waar we geen weet van hebben? Dit komt omdat de gemeente waarschijnlijk niet genoeg zicht heeft op deze ouderen en hun specifieke ondersteuningsbehoeften. Dat beeld moet helderder.

Een onderzoek geeft aan, dat zorg en ondersteuning voor deze groep kwetsbare ouderen vaak niet goed verloopt in het netwerk van hulpverleners.

De Partij Vrij Almelo heeft de volgende vragen:

1. Hoeveel welzijnsorganisaties zijn er in Almelo en wat is de aard en omvang van die organisaties sinds 2015 tot en met heden?

2. Wordt er in Almelo gebruik gemaakt van verkennend huisbezoek om de behoeften van zelfstandig wonende ouderen te peilen en in kaart te brengen? Zo ja, kunt u statistische gegevens ervan verstrekken?

3. Past de hulpvraag op het hulpaanbod van die welzijnsorganisaties?

4. Aan hoeveel en welke personen is er sinds 2015 welke soort hulp verstrekt door deze door de gemeente financieel gesteunde welzijnsorganisaties. En wat is de aard en omvang van deze geleverde hulp?

5. Hoeveel hulpvragen zijn er bij de gemeente aangemeld maar waar de gemeente op enigerlei wijze niet 100% raad mee weet?

6. Wat is de aard en omvang van het geldbedrag dat de gemeente aan deze welzijnsorganisaties sinds 2015 heeft betaald?

7. Hoeveel uren hulp hebben deze welzijnszijnsorganisaties geleverd sinds 2015?

8. Zijn er wel eens klachten over verleende hulp aan 60+ ouderen bij de gemeente ingediend? Zo ja, wat is de aard en omvang van de ingediende en bij de gemeente bekende klachten sinds 2015?

9. Kunt u wat meer uitleg en inzicht geven over deze klachten?

Graag zouden wij deze vragen beantwoord willen zien.

Met vriendelijke groet,

Partj Vrij Almelo.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.