Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schriftelijke vragen Partij Vrij Almelo over Hornbach
Categories: Zonder rubriek

Het Duitse bedrijf Hornbach wil 4 ha. grond kopen van de gemeente Almelo op de locatie Rhijnbeek 

Almelo, 19 november 2020

Geacht college,

Het ontwikkel- en verkoopvoorstel Rhijnbeek, ten gunste van Hornbach, is in januari 2013 met spoed door de raad gejaagd. Vervolgens was er grote haast met het bestemmingsplan. En in april 2015, moesten we nog steeds afwachten of Hornbach überhaupt mag beginnen op Rhijnbeek en wanneer dat dan zal zijn.

Hieruit blijkt dus dat het niet de eerste keer is dat het college zichzelf al rijk rekende met een nieuwe ontwikkeling en dat vervolgens de plannen tot stilstand kwamen.

Heel erg jammer dat het keer op keer zo gaat. En heel bedroevend dat de gemeente ook nu weer zichzelf verwijten kan maken als het gaat om gebrekkige voorbereiding en gebrekkige onderbouwing van de plannen. Zonde van de extra ambtelijke en juridische kosten die ook nu weer moeten worden gemaakt om de boel te repareren.

We hebben enkele vragen:

1. Waarom rekende u zich al vanaf 2013 rijk met een nieuw ontwikkeling Hornbach en dat vervolgens de plannen tot stilstand kwamen? 

2. Vindt u het niet bedroevend dat de gemeente Almelo zichzelf nu ook verwijten kan maken als het gaat om de gebrekkige voorbereiding en de gebrekkige onderbouwing van de plannen?

3. Waarom hebt u het onderzoek die de Provincie heeft laten verrichten door onderzoeksbureau Seinpost en de daaruit blijkende negatieve gevolgen niet serieus genomen?

4. Bent u het met ons eens dat de vestiging van Hornbach de leefbaarheid en ondernemingskracht van de eigen centra aantasten? Maar dit ook gevolgen heeft voor de winkelkernen van Delden, Enter, Vriezenveen, Wierden, Borne en Tubbergen?

5. Heeft u gedegen overleg gevoerd met stakeholders van winkelkernen van Delden, Enter, Vriezenveen, Wierden, Borne en Tubbergen? Zo ja kunt u dat gedetailleerd uitleggen hoe dat is verlopen. Zo nee, waarom niet?

6. Hoeveel zijn de gemeentelijke kosten die er nu toe zijn gemaakt voor het dossier Hornbach? Zowel intern als extern?

7. Hoeveel arbeidstijd is er (vanaf 2013) tot nu toe door (externe) ambtenaren en beleidsmedewerkers aan het dossier Hornbach besteed en wat heeft dat gekost? 

Graag zien wij de beantwoording tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Namens de fractie Partij Vrij Almelo
Harry de Olde.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.