Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Kindermishandeling ernstig maatschappelijk probleem
Categories: Zonder rubriek

Ieder jaar worden in Nederland 119.000 kinderen mishandeld

Kindermishandeling is wereldwijd een groot probleem met ernstige gevolgen voor veel kinderen. Om kindermishandeling te stoppen en te voorkomen zijn betrouwbare en valide instrumenten voor veiligheids- en risicotaxatie nodig, zodat een zorgtraject kan worden gestart dat optimaal aansluit bij de problematiek van een gezin.

In haar promotieonderzoek onderzocht en verbeterde forensisch orthopedagoog Annemiek Vial de veiligheids- en risicotaxatie van de ARIJ, instrumenten die in heel Nederland door veel zorginstellingen gebruikt worden. 

Vial promoveert op dinsdag 12 januari aan de Universiteit van Amsterdam (UvA).

https://www.uva.nl/content/nieuws/persberichten/2021/01/een-volgende-stap-in-veiligheids–en-risicotaxatie-van-kindermishandeling.html?cb

https://www.cbs.nl/nl-nl/cijfers/detail/84851NED?q=Almelo

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.