Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Meer groen in binnenstad Almelo
Categories: Zonder rubriek

Omdat Almelo een aantrekkelijke stad wil worden en blijven voor bewoners, bezoekers en bedrijven moeten er strategische keuzes worden gemaakt op het gebied van verdichting, vergroening en verduurzaming. De ambitie is een verdere kwalitatieve ontwikkeling van het Almelose groen, waarbij ruimte bestaat voor verandering.

Onderzoek heeft aangetoond dat groen ontzettend belangrijk is voor de binnenstad. Natuurlijk zijn er voorbeelden van negatieve effecten, maar deze zouden lang niet opwegen tegen de positieve effecten. De positieve bijdrage van groen aan de beleving en de sfeer in onze stad, zijn belangrijke redenen om in groen te investeren. Ook de economische effecten en de bijdrage van groen aan de veiligheid, zijn belangrijke redenen om te investeren.

Daarnaast is gebleken dat groen enkel positieve effecten met zich mee brengt als het goed wordt onderhouden. Het hele totaal plaatje moet kloppen: een stad moet schoon en veilig zijn. Combineer deze waarden met groenvoorzieningen en een simpel bezoek aan een stad kan plots worden ervaren als een beleving.

In vergelijking met de rest van de stad, heeft het Almelose centrum gezien het aantal inwoners te weinig groenDe gemeente moet meer vierkante meter straatstenen gaan vervangen door groen. Daarmee creëer je een prettig en gebalanceerd stadsbeeld in onze geliefde binnenstad. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat vooral bomen een positief effect hebben op de mentale gezondheid van mensen. Maar bomen zijn niet alleen mooi om te naar te kijken. Ze voorzien ook in een aantal ecosysteemdiensten. Meer bomen in de stad zijn goed voor de CO2-opslag en zorgen ze voor meer schaduw: “En mensen worden er gelukkiger van.”

Tal van ideeën rondom de herinrichting van de binnenstad doen de ronde, maar bomen zijn zonder twijfel awesome. En afhankelijk van de bomen die er nu al staan en hoeveel het er nog moeten worden en waar je ze plant, ze bijten elkaar niet.

Onze wens is om de binnenstad te voorzien van een groot aantal nieuwe bomen.

Gezien het aantal inwoners heeft binnenstad Almelo weinig bomen

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.