Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Energietransitie belooft alleen maar ellende
Categories: Zonder rubriek

De kans dat de komende jaren windmolens en meer grote parken met zonnepanelen komen in Almelo is groot

Over de totale verpesting van het landschap door windmolens en zonnevelden kan geen discussie zijn. Vooral windmolens zijn niets anders dan monstrueuze geldverspilling, waar enkel banken en fabrikanten van profiteren. Erger nog: energie wordt voor de kleine man véél duurder èn onbetrouwbaar.

Bovendien helpen ze in geen enkel opzicht het klimaat en het milieu. Integendeel, er is steeds meer bewijs van de ernstige schade die wordt aangericht. In de media besteedt alleen de VPRO (Argos) hier aandacht aan. In de hele energietransitie worden het milieu en schone energie steeds weer als argumenten aangedragen.

Dat dat ergens op de achtergrond meespeelt en de aanleiding is dat we van het gas af moeten is een feit. Vergeet alleen niet dat energieleveranciers een stevige lobby hebben in Den-Haag en ook partijen als VNO-NCW belang hebben in de energietransitie en die belangen hebben niets te maken met groen of schoon maar met geld. Dat kan ook gezegd worden van andere commerciële partijen zoals adviesclub Tauw B.V.

In de transitievisie warmte legt de gemeenteraad een realistisch tijdspad vast waarop wijken van het aardgas gaan.

Een tijdspad van wijken dus, zodat iedereen weet wanneer zijn wijk aan de beurt is. En wie snel aan de beurt is, moet ook weten welk alternatief voor aardgas er waarschijnlijk gaat komen. Waarschijnlijk, want pas in het wijkuitvoeringsplan wordt de definitieve keuze voor de aardgasvrije infrastructuur gemaakt.

https://openarchivaris.nl/blob/7a/1a/77910dab85bc3d25803dc388f317.pdf

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.