Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Je weet dat ze bestaan, maar je denkt er niet graag aan. De broodfokker
Categories: Zonder rubriek

Je weet dat ze bestaan, maar
je denkt er niet graag aan.

DE BROODFOKKER

Broodnodige zorg voor “het materiaal”.
Handel, geld; dat is z’n taal.
stuksprijs exclusief.

Gevoelloos, berekenend en kil,
geld is wat hij wil.
een dieronwaardig bestaan ?
Daar heeft hij geen boodschap aan.

Arme man, heb je echt geen idee
van het leed dat op je bordje ligt ?
Onverteerbaar.

Sophie Daniels

TCTubantia 20 februari 2021

Vandaag las ik het artikel in de TCtubantia over malafide hondenhandelaren. De illegale hondenhandel is een groot probleem in ons land. De eerste plek waar vaak gekeken wordt bij de aanschaf van een nieuw hondje: Marktplaats. Dierenrechtenorganisatie waarschuwen voor de vele malafide broodfokkers die op het bekende advertentieplatform staan en roepen mensen op alert te blijven.

Als je een verdachte advertentie ziet of er wordt een hond te koop aangeboden die in Nederland helemaal niet meer gefokt mag worden, trek dan gelijk aan de bel.

Als u niet weet wat een slechte fokker is?….volgens mij weet iedereen wel wat dit is maar ik leg het u graag uit.

Een slechte fokker is op zijn simpels gezegt iemand die met zo min mogelijk kosten zoveel mogelijk hondjes fokt.

Dit houd in dat de honden zeer slecht en heel weinig eten krijgen.

Geen medische verzorging krijgen.

Geen bewegings vrijheid hebben.

En zoveel mogelijk nestjes moeten krijgen.

Volwassen honden die jaren lang in een donker hok worden opgesloten, lopen op gaas zodat de ontlasting door het gaas valt zodat dit makkelijker schoon te maken is voor de fokker ( als hij / zij dit mocht doen )

Bijna dagelijks worden mishandeld, geslagen geschopt en ga zo maar door…

De vraag naar jonge hondjes is in Nederland zo groot, dat jaarlijks 80.000 pups uit Oost-Europa worden geïmporteerd. Vaak zijn die afkomstig van malafide broodfokkers, terwijl de klant denkt dat hij een kerngezonde ‘Hollandse’ pup in huis haalt. Bij de LICG komen geregeld verhalen binnen van mensen die een pup hebben gekocht die ziek blijkt te zijn en binnen een paar dagen al overleed. Grof geld verdienen met gruwelijke handel is pure dierenleed.

Dierenleed wordt steeds moeilijker om aan te zien. Een stervend dier die zwaar mishandeld is roept voor mij heftige, zelfs woedende emoties op. Wat gaat er om in het hoofd van dierenbeulen?

Dierenwelzijn in de Almelose begroting

Meer dan ooit is er sprake van maatschappelijke aandacht voor dierenwelzijn. Tegenover de dieren hebben wij als mens, maar ook als gemeentelijke organisatie, verplichtingen. Dieren horen bij onze samenleving en verdienen onze zorg, omdat ze in grote mate van ons afhankelijk zijn.

In de jaren hiervoor stond altijd een beknopte paragraaf in de begroting over dierenwelzijn in Almelo. Afgelopen jaar ontbrak deze helemaal. Een motie van de Partij Vrij Almelo (die met ruime meerderheid is aangenomen) heeft er toe geleid dat in de begroting 2022 dierenwelzijn uitgebreid wordt opgenomen. 

In een diervriendelijk Almelo wordt dierenleed zoveel mogelijk voorkomen doordat eigenaren goed voor hun dieren zorgen. Wanneer toch dierenleed ontstaat dan wordt hier tegen opgetreden.

In een diervriendelijk Almelo maken inwoners een bewuste keuze voordat ze een huisdier aanschaffen. Het dierenwelzijn bij dierenverkooppunten is gewaarborgd. Klanten worden goed voorgelicht zodat ze een bewuste keuze maken.

In een diervriendelijk Almelo gaan alle eigenaren met hun dier naar de dierenarts als dat nodig is. Mensen met een minimum inkomen worden daartoe in staat gesteld.

Harry de Olde

https://www.licg.nl/foute-fokker/

https://www.tubantia.nl/dossier-leestips/op-zoek-naar-de-schimmige-wereld-achter-hondje-riva-een-plek-waar-geld-belangrijker-is-dan-gezondheid~a9a769eb/

Dierenwelzijn – Beter voor Almelo

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.