Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Demonstratie voor vrijheid
Categories: Zonder rubriek

Gemeenteraadslid Erwin Versteeg uit Enschede is lijsttrekker van Wij zijn Nederland, een nieuwe politieke partij die deelneemt aan de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021

Op zondagmiddag 7 maart kwamen ongeveer 150 burgers samen in het Almelose schelhorstpark om vreedzaam te protesteren tegen het coronabeleid van de Nederlandse regering. Leuzen als ‘Wij zijn Nederland’ en ‘Liefde, vrijheid, geen dictatuur’ kwamen veelvuldig voorbij.

De organisatie liet weten dat de demonstratie in het teken moet staan van verbinden. Verschillende sprekers kwamen aan het woord tijdens de demonstratie. De demonstratie verliep rustig, zodat de politie die zichtbaar aanwezig was niet hoefde op te treden.

Een veelgestelde vraag onder de aanwezigen was: Waarom zijn supermarkten wel open en moet de horeca gesloten blijven? De roep om versoepeling van de coronamaatregelen klinkt steeds luider.

Volgens een van de sprekers zitten de winkeliers en de horeca ‘allemaal zwaar aan de grond’. 

Ongeveer 150 mensen kwamen samen om de protesteren tegen het coronabeleid van het kabinet Rutte

Rapper Convex kafka zong zijn laatste nummer “Kom in Opstand”

De vrijheid van demonstratie valt onder het recht op vrijheid van meningsuiting en het recht op vereniging en vergadering.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.