Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Einde 50 jaar Soweco
Categories: Zonder rubriek

Foto februari 2012

Verschrikkelijk jammer dat een einde is gekomen aan dit sociaal werkbedrijf na jarenlang gekissebis en verdachtmakingen.

Een bedrijf dat ruim 50 jaar ervaring heeft met de inzet van arbeidskrachten met een afstand tot de arbeidsmarkt. De werkzaamheden van deze doelgroep vloeien voort uit de uitvoering van de Wet Sociale Werkvoorziening (Wsw).

Deze wet is per 2015 opgegaan in de Participatiewet, waarmee het werkgebied is uitgebreid naar diverse andere doelgroepen. We moeten dan denken aan mensen uit de WWB, statushouders en uit het doelgroepenregister UWV.

Het lijkt de zes gemeenten efficiƫnter, en dus goedkoper, om deze mensen zelf aan het werk te helpen, en niet langer via het SW-bedrijf. Wel heel merkwaardig aangezien de zaken goed waren geregeld en het bestuur al meermaals heeft aangegeven dat Soweco goed presteerde.

Voor de medewerkers van Soweco heeft het vrijwel geen gevolgen in de dagelijkse praktijk. De mensen uit de kwetsbare groepen komen allemaal in dienst bij de gemeenten. Ze behouden hun arbeidsvoorwaarden en passende begeleiding. 

Een vijftig jarig bedrijf dat mensen met een arbeidsbeperking aan het werk hielp, is niet meer.

Brief soweco aan fracties gemeenteraad

SOWECO

Leegstand op het SOWECO terrein

Soweco-motie gekaapt door sourcing-lobby

HET SOWECO DEBAT

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.