Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Participatie: betrek burgers bij het beleid
Categories: Zonder rubriek

Zoeken naar draagvlak

Om de betrokkenheid van inwoners van gemeenten te vergroten, is in de Gemeentewet een participatieverordening opgenomen. Een mooi instrument waarmee de betrokkenheid van burgers bij het bepalen, uitvoeren en evalueren van het beleid van een gemeente wordt vergroot.

Dat betekent dat inwoners een actieve rol kunnen spelen bij het ontwerpen van hun leefomgeving. Maar zo is het dus niet: je staat als burger al véél eerder buitenspel. Dan doet het er niet meer toe of er draagvlak voor bijvoorbeeld windturbines is, dan kómen ze er gewoon.

En daar gaat het juist om. Burgers willen betrokken worden, meepraten (burgerparticipatie) over de locatie waar ze komen. Maar dat kan niet omdat het al besloten is. Is burgerparticipatie dan geen wassen neus?

https://www.tubantia.nl/twenterand/grootste-partij-in-raad-twenterand-vindt-zoeken-naar-draagvlak-voor-windmolens-zinloos-ze-komen-er-toch~a74120f6/

Op naar een door waarden gedreven politiek, dichtbij de mensen

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.