Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Zorgverlening met een vertrouwd gezicht
Categories: Zonder rubriek

Eenzaamheid dat is het logische gevolg van de vele bezuinigingen in de zorg

Een zorgverlener is voor veel ouderen een vertrouwd gezicht. U leert elkaar kennen en bouwt een band met elkaar op. Eenzaamheid onder ouderen is een probleem dat door persoonlijke aandacht veelal is te verhelpen. De aanwezigheid van een zorgverlener zal al gauw als prettig en vertrouwd voelen.

Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Je ervaart een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Of je hebt minder contact met andere mensen dan je wenst. Eenzaamheid gaat gepaard met kenmerken als negatieve gevoelens van leegte, verdriet, angst en zinloosheid en met lichamelijke of psychische klachten.

Er komt steeds minder thuishulp bij ouderen over de vloer, dat is het logische gevolg van de vele bezuinigingen in de zorg. Wie mag dat gat opvullen? Ja mantelzorgers. Zo ziet de gemeente het in ieder geval voor zich. Maar niet iedere oudere heeft een netwerk van familie, buren en kennissen die klaar staan.

Als je het aan de medewerkers van de thuiszorg vraagt, leveren de grote kortingen veel extra eenzaamheid op. Door onder andere het wassen en strijken uit het pakket van de huishoudelijke hulp te schrappen, kan er door de gemeente fors worden bezuinigd op de uren van de hulpverlening. 

De was- en strijkservice die de gemeente wil invoeren rammelt juridisch gezien aan alle kanten, zo stelt jurist Kevin Wevers, die de plannen voor de nieuwe service onder de loep nam. Volgens de jurist, gespecialiseerd in Wmo-zaken, doet de gemeente er goed aan de start van de wasservice uit te stellen om rechtszaken te voorkomen.

Ondertussen ondervinden wij dat maar weinig mensen met een wasindicatie bereid zijn om hun was buiten de deur te laten doen.

Steeds minder thuishulp bij ouderen over de vloer, meer eenzaamheid dat is het logische gevolg van de vele bezuinigingen in de zorg.

https://nieuwlicht.eo.nl/thuiszorg-onder-druk

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.