Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Was- en strijkservice bezorgt onze inwoners extra kosten en eenzaamheid
Categories: Zonder rubriek

De Almelose was- en strijkservice rammelt juridisch gezien aan alle kanten.

De gemeenteraad van Almelo heeft tijdens de raadsvergadering van 16 maart met meerderheid van stemmen (24 stemmen voor en 11 stemmen tegen) besloten dat het wassen en strijken van kleding niet langer deel uitmaakt van huishoudelijke hulp in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Bezwaar maken

Moet u ook betalen voor de was- en strijkservice? En bent u het daar niet mee eens? Dan gaat Jurist Wevers gratis voor u in bezwaar!

Inwoners van Almelo die een beschikking hebben ontvangen voor de beruchte ‘betaalde was- en strijkservice’ dienen binnen de wettelijke termijn van zes weken bezwaar te maken. Als mensen tijdig telefonisch contact opnemen met Jurist Wevers zal hij namens hen gratis in bezwaar gaan bij de gemeente Almelo. Bel of mail Jurist Wevers: tel. 0543-537335, email info@juristwevers.nl Deze collectieve hulpactie komt voort uit een initiatief van Stichting ‘Sociaal Hart Enschede’ en FNV Lokaal Enschede.

Met vriendelijke groeten,

René Beunders,
Stichting ‘Sociaal Hart Enschede’
Tel. 06-51322224

logomail

Chronisch zieken en kwetsbare ouderen in de gemeente Almelo maken zich grote zorgen, omdat zij thuis geen hulp meer krijgen bij was- en strijkwerk. Bij ongeveer 850 inwoners van de gemeente Almelo wordt de was en het strijken gedaan door de thuishulp die ook het huis schoonmaakt. Op basis van de Wmo is bepaald dat deze mensen daar recht op hebben.

Maar vanwege de bezuiniging van 200.000 euro wil de gemeente Almelo dat de hulp bij het wassen en strijken wordt stopgezet. Als het aan de gemeente Almelo ligt zijn deze kwetsbare mensen aangewezen op de diensten van een was- en strijkservice. De vuile was wordt dan wekelijks opgehaald door een koerier en naar een wasserij gebracht en enige tijd later schoon en gestreken teruggebracht.

Het is onduidelijk wanneer ze hun wasgoed terugkrijgen. De mensen vragen zich af of ze extra kleren moeten kopen. Ook gaat het om mensen met incontinentieproblemen, waarvoor één keer in de week wassen niet genoeg is. Veel van deze kwetsbare mensen zijn door deze grote verandering erg geschrokken. 

Doordat door de bezuiniging de geboden thuiszorg afneemt, betekent dit dat de eenzaamheid onder hulpbehoevende ouderen verder toeneemt. Bij eenzaamheid gaat het vooral om het ontbreken van een intieme relatie of een vertrouwenspersoon.

De gemeente Almelo concentreert haar inspanningen voornamelijk rond de eindzorg. Voor een beleid dat gericht is op preventie, door het ondersteunen van hun inwoners en het versterken van sociale samenhang is het wellicht een goed idee om eens contact op te nemen met de Stichting Eenzaamheid. 

Al deze mensen hebben recht op maatwerk. Die biedt de gemeente hiermee niet. 

Uit: TCTubantia

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.