Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Ouderenzorg kan veel beter
Categories: Zonder rubriek

Respectvol communiceren met ouderen een pleidooi over hoe respectvol te communiceren met ouderen.

“Het is de kunst de oudere te zien als mens met respect voor zijn karakter en persoon”. “Sociale professionals hebben de neiging om die te onderschatten, door ouderen aan ‘zorg’ te linken en niet aan ‘psychosociale problemen’.

Maatwerk is van cruciaal belang. Vanwege de grote diversiteit onder ouderen is het van belang om per persoon te bekijken wat het meest passend en zinvol is om in te zetten aan preventieve interventies en op welk domein (individu, sociale omgeving, woonomgeving).

Dé oudere bestaat niet. De ene persoon van 75 jaar is nog vitaal, onafhankelijk en fit. De andere 75-jarige is niet meer mobiel en heeft dagelijks ondersteuning en (mantel)zorg nodig. De behoeften van zelfstandig wonende ouderen aan ondersteuning en zorg variëren daarom enorm. Het is van belang dat het aanbod van preventieve ouderenzorg voldoende variatie biedt om goed aan te sluiten bij deze uiteenlopende behoeften.

Zijn er thema’s onderbelicht in de huidige preventieve ouderenzorg? En zijn er misschien elementen van preventieve ouderenzorg die iedere gemeente, ieder (sociaal) wijkteam of iedere huisarts zou moeten aanbieden? 

Wij merken en ondervinden dat niet elke oudere die ondersteuning krijgt die hij of zij nodig heeft.

https://www.scp.nl/actueel/nieuws/2021/07/08/knelpunten-in-de-zorg-voor-zelfstandig-wonende-ouderen-zijn-hardnekkig

https://www.vilans.nl/docs/producten/Sandra_Siona%20_PDF%20voor%20website_nieuw%20(hyperlinks)1.pdf

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Comments are closed.