Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Klimaatbeleid gaat nog veel duurder worden
Categories: Zonder rubriek

De energietarieven stijgen zo hard dat gas en licht in 2022 onbetaalbaar dreigen te worden voor grote groepen Nederlanders

Anno 2021 kent de totale waanzin bij de Europese bestuurders geen grenzen meer. Er worden onder valse ‘klimaat’ voorwendselen op volstrekt zinloze wijze honderden miljarden uitgegeven om het voor al het leven broodnodige natuurlijke gas CO2 te stoppen

Al jarenlang hebben honderdduizenden Nederlanders moeite met het betalen van rekeningen, waaronder die voor energie. We zitten midden in de hoogconjunctuur. De werkloosheid staat op het laagste punt sinds 2003. Toch is voor bijna 1 miljoen Nederlanders de balans tussen inkomsten en noodzakelijke uitgaven uitermate precair.

Wat voor de meeste Nederlanders pech heet, kan voor deze groep het leven op de kop zetten. Een kapotte wasmachine, een hoge tandartsrekening of een verkeersboete kan maken dat de vaste lasten die maand een onneembare horde zijn. Een tegenvaller van een paar honderd euro, die duizenden mensen wekelijks meemaken, kan leiden tot structurele ellende. Ook een hoge gasrekening na een strenge winter kan zo’n tegenvaller zijn.

De Europese klimaatplannen van klimaat pauw Frans Timmermans zullen er toe leiden dat consumenten steeds forser in de buidel moeten tasten. Met zijn Brusselse Green Deal wil de Eurocommissaris met zijn klimaatplan het milieu en biodiversiteit redden. Maar er dreigt, na fors stijgende huizen- en energieprijzen, een nieuwe aderlating voor het besteedbare inkomen. Deze Green Deal dwingt tot meer voedselimport en dus ook hogere voedselprijzen. Bovendien wordt zelfs de boerenstand nu met complete onteigening bedreigd.

Meest opmerkelijk is dat het nauwelijks iets bijdraagt aan een reductie van de CO2-uitstoot: iets wat toch de kern is van de Green Deal. De lagere productie per hectare zal zelfs leiden tot de kap van 4,5 miljoen hectare Europees bos voor nieuwe akkers.

Wederom wordt de goedgelovige burger om de tuin geleid met een ”niet bestaand” CO2 probleem. Bij de goden van de klimaat kerk telt maar een ding, MACHT. Geld speelt geen rol bij de onverkozenen van Brussel en VN. Dus wordt besloten dat boeren niet meer mogen boeren en vissers niet mogen vissen en dat bij het volk de duimschroeven verder worden aangezet.

We zijn benieuwd waar de grens gaat liggen. Het houdt echt een keertje op, dat kan echt niet anders. Maar het is verbijsterend, hoeveel er wordt gepikt en geslikt. Gaan we terug naar de jaren 50, geen verwarming, geen vakanties, iedereen op de fiets (niet elektrisch), 1 x per week koud douchen, allemaal straatarm, om 8 uur bibberend naar bed.

Kan de generatie na ons Nederland weer opbouwen nadat zij uit de EU zijn gestapt.

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.