Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Worden we de Energietransitie ingerommeld ?
Categories: Zonder rubriek

Vrees voor ongebreidelde wirwar van windmolens en zonnevelden

De huidige energietransitie is een rommeltje geworden die nauwelijks klimaatwinst oplevert. We weten eigenlijk alleen wat we niet willen, maar waar we naar toe gaan weet geen mens.

Meer dan zeventien miljoen zonnepanelen en ruim zesduizend windturbines zijn er inmiddels geplaatst. Dat levert netto nog geen drie procent duurzame energie op in ons land. En wat heet duurzaam?

Voor zowel windmolenwieken als zonnepanelen – de symbolen van de duurzame energiebronnen – geldt dat ze na zo’n twintig jaar echt aan vervanging toe zijn. Dat is een lastige waarheid, want waar moeten we heen met die afgeschreven turbines en panelen?

Dit houdt dus in dat er binnen nu en 10 jaar een groot aantal zonnepanelen en windmolenwieken aan vervanging toe is. 

Het is de harde waarheid dat het merendeel van de zonneparken en molenparken bovendien in buitenlandse handen is. Die investeerders hebben al miljarden euro’s aan Nederlandse subsidies opgestreken, schepen ze ons als dank straks ook nog af met hun rotzooi?

Intussen zijn wereldwijd al tienduizenden windmolenwieken van verouderde windmolens gehaald die niet recyclebaar zijn. Dit geld ook voor zonnepanelen. En het probleem wordt alleen maar groter.

Hoe zien we die hele energietransitie naar aardgasvrije huizen voor ons? Zonne- en windenergie zouden de oplossing zijn, maar we kunnen moeilijk heel Nederland volstouwen met windmolens en zonnepanelen die naar een tijd vervangen moeten worden.. Want we hebben nogal wat nodig om alle huizen te gaan verwarmen op elektriciteit.”

We vragen ons serieus af of dit goed kan gaan.

https://www.klimaatfeiten.nl/maatregelen/milieu-aspecten/afval

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.