Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
De grote handen van de regering
Categories: Zonder rubriek

Steeds meer mensen doen een beroep op de voedselbank

Lage inkomens worden alleen nog maar lager, ouderen en zieken worden niet gespaard. Een dak boven je hoofd, dat is het belangrijkste, de energierekening kunnen betalen en je eventuele schulden afbetalen, zorgt ervoor, dat er geen geld meer is om te eten. Een primaire levensbehoefte wordt deze mensen afgenomen! Deze mensen zijn afhankelijk van liefdadigheid, want daar komt het toch op neer en als dit nog lang zo door blijft gaan, dan wordt ook het voedsel schaars en blijft er niet veel meer over voor iedereen die niet te eten heeft. Er heerst echt armoe in ons land, maar ook in de landen om ons heen.

Natuurlijk zullen er mensen zijn, die vinden dat het zo erg niet is, maar het is schrijnend, wanneer je merkt, dat iemand geen geld heeft om eten te kopen, geen geld heeft voor een nieuwe jas of schoenen. We kennen iemand, die al 3 jaar, zomer en winter op dezelfde schoenen loopt. Misschien kan het er binnenkort toch van komen, maar ja, de ziektekosten zijn hoog en het eigen risico is behoorlijk omhoog gegaan. Er zijn nog schulden af te betalen en kijk eens hoe de accijnzen omhoog zijn gegaan….. Net iets teveel geld om aan te kloppen bij instanties, net iets te weinig om zich ook maar van enige luxe te kunnen voorzien. Nu denkt men vaak, schulden? Ja eigen schuld, dikke bult. Natuurlijk veroorzaakt ook Corona een groei van het aantal klanten. Ze moeten opsschalen en gaan aanzienlijk meer uitdelen. En daarom hebben de Voedselbanken financiële hulp hard nodig.

Nee, we hebben niks te klagen in dit land. Iedereen die klaagt, zit er vaak nog wel aardig bij, maar pas op, degene die niet klaagt, die niet zijn of haar handje wil ophouden, daar zit het vaak goed mis. Leven met een minimum aan inkomen, met een minimum aan gezondheid en mensen, die amper nog buiten komen, want zo gauw je je hoofd buiten de deur doet, kost het alweer geld! Want dat kleine beetje wat er nog is, wordt dan met 2 grote handen van je afgepakt. De grote handen van de regering! De mensen die moeten leven van alleen AOW of van AOW met een klein pensioentje knopen maandelijks met veel moeite de eindjes aan elkaar. “Zij dragen hun lot vaak in stilte”, Lang van weinig geld leven, doet iets met je, vooral met je eigenwaarde. Je zit altijd met geknepen billen, bang dat er iets kapot gaat dat je moet vervangen. Steeds is er de vraag: waar kan ik nog op bezuinigen? 

Als wij gokkers waren zouden we er een mooi bedrag op zetten dat Rutte IV het niet redt … en misschien 2022 zelfs niet.

Schrijnend verhaal

Bovenstaand verhaal is van een gepensioneerde dame die gewend is om zuinig te leven. Ze heeft geen pensioen opgebouwd, maar probeert met alleen haar AOW-uitkering rond te komen. Dat lukt haar maar net, maar ze ligt soms ook wakker van de geldzorgen: wat als er iets in huis kapot gaat? 

Armoede neemt toe

Armoede in Nederland neemt toe. Het aantal mensen dat tijdelijk of langdurig in armoede leeft, groeit. De voedselbank helpt de mensen die het financieel echt even niet redden door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Honderdduizenden huishoudens die moeten rondkomen van alleen AOW, al dan niet aangevuld met een klein pensioen, hebben het financieel zwaar. Stijgende huren, toenemende zorgkosten en een hogere belasting op de dagelijkse boodschappen drukken op het karige budget.

https://www.bnnvara.nl/artikelen/scheefgroei-hoe-kan-het-dat-met-pensioen-gaan-voor-sommigen-geen-feestje-meer-is

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.