Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Waar kunt u terecht bij een uit de hand lopende burenruzie?
Categories: Zonder rubriek

Goede buren, betere buurten

Nog steeds krijgen wij meldingen binnen van burenruzies. Veel van de zaken zullen wij doorverwijzen naar buurtbemiddeling. Veel mensen zijn bang voor conflicten en de mogelijke escalatie ervan.

Heeft de buurjongen een nieuw drumstel, kan de buurvrouw haar honden niet in bedwang houden of vind je het moeilijk om de buren aan te spreken op de radio die zo hard aan staat? Dan is Buurtbemiddeling waarschijnlijk de oplossing!

In een straat of buurt is het meestal gezellig maar soms ontstaan er kleine ergernissen die steeds groter worden. Als je er niet over praat worden de problemen steeds groter. Wat begint als geluidsoverlast van een muziekinstrument kan eindigen in een grote burenruzie. Buurtbemiddeling helpt buren weer met elkaar in gesprek komen en zorgt er voor dat conflicten niet escaleren.

Getrainde vrijwilligers, de buurtbemiddelaars, luisteren naar het verhaal van beide partijen. Buurtbemiddelaars begeleiden het contact tussen u en uw buren. Ze proberen de partijen weer aan de praat te krijgen en hen zelf een oplossing te laten bedenken. Een oplossing die voor beide partijen aanvaardbaar is. Zo is de kans kleiner dat een probleem zich in de toekomst opnieuw voordoet.

Voor overlastsituaties waarbij sprake is van buitensporige agressie of alcohol- en drugsproblemen kunt u niet terecht bij buurtbemiddeling. Daarvoor moet u contact opnemen met de politie.

Er kunnen extra veel irritaties tussen buren ontstaan. Het samenleven met buren gaat niet altijd even makkelijk. We wonen dicht op elkaar en je hoort elkaar al snel. Het is belangrijk dat we rekening houden met elkaar.

Voor wie (nog steeds) niet bekend is met dit concept: Als er problemen bestaan tussen buren of in een wijk, kan iemand zich melden bij buurtbemiddeling zodat hulp kan worden ingeschakeld.

Wat is buurtbemiddeling

https://www.hetccv-woonoverlast.nl/doc/publicaties/handboek-buurtbemiddeling.pdf

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.