Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Een mensenleven en de N36. Wat hebben die twee met elkaar te maken
Categories: Zonder rubriek

Foto: Harry de Olde de N36 (Hart van Nederland)

Economen hebben eens uitgerekend. Wat is de waarde van een mens in geld uitgedrukt? Dat blijkt volgens hen ongeveer 9 miljoen euro te zijn. We hebben nu 16 doden. Allen gevallen op de N36. De economische schade is dan 16 x 9 miljoen. Totaal 144 miljoen. Wat een bizarre conclusie.

De Partij Vrij Almelo blijft aandacht vragen voor dit probleem. Een probleem wat er niet hoeft te zijn. Bij elk dodelijk ongeval is er weer commotie, maar net als het vuurwerk, dat nieuws gaat weer naar de achtergrond. En dat politiek ritueel moet eens een keer stoppen. Actie is nodig. Hoe dan, vraag je je af?

De Partij Vrij Almelo heeft enkele wegenbouwers gevraagd wat één kilometer vangrail in het midden van de N36 kost. Inclusief asfaltverbreding weerzijden van de N36. Dat blijkt ongeveer 10 miljoen te zijn. Overijssel heeft ruim 1 miljoen inwoners. Dat is 10,- euro per kilometer per inwoner. Voor die 144 miljoen hadden we dus 14 kilometer vangrail in het midden kunnen aanleggen op de N36. Dat is bijna het gehele traject van N36. Dat van vangrail in het midden kan worden voorzien.

Als die middengeleider, zo heten die dingen, over de 14 kilometer 15 jaren geleden al was aangelegd. Hoeveel doden hadden we dan niet te betreuren gehad? Misschien wel alle 16. Wat gaan we doen. Weer stemmen op de traditionele landelijke partijen? Om over 15 jaren de teller op 32 terecht te laten komen?

Niet als het aan de Partij Vrij Almelo ligt.

Marcel Middelkamp

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.