Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Voorkomen is beter dan genezen!
Categories: Zonder rubriek

Wat mij zorgen baart, is het hedendaagse drugsgebruik, en vooral onder de jeugd en jong volwassen. De nieuwe soorten blijven maar komen, de markt heeft steeds iets nieuws met alle gevolgen van dien. Een klein voorbeeld is het gebruik van lachgas. Daar word door jongeren ondoordacht aan begonnen, niet wetende wat het met je lichaam kan doen, of te makkelijk gedacht over de gevolgen ervan.

Veel voorkomende problemen na veelvuldig gebruik van lachgas is dus een tekort aan vitamine B12, want lachgas blokkeert de opname van B12 met hele grote gevolgen. Een paar voorbeelden zijn dwarslaesie, blijvende pijnscheuten, verlammingsverschijnselen, zuurstofgebrek in de hersenen, vrieswondingen aan de longen en ga zo maar door. Dit voorbeeld is nog maar een druppel op de gloeiende plaat. De aanraking met drugs begint soms al bij 12 jaar (voor elke ouder een vreselijke nachtmerrie). Er zijn zoveel verschillende soorten drugs, waarvan we van een paar misschien nog nooit eerder gehoord hebben.

Er zijn al wel ideeën rondom dit probleem misschien aan te pakken maar één waar ik achter sta is het volgende. Omdat jonge kinderen al zo vroeg in hun leven in aanraking kunnen komen met drugs, zou ik nu niets liever willen dan een hele goede voorlichting over alcohol en drugs en dat duidelijk uitgelegd wordt hoe slecht het voor je lichaam en geest is, welke schade het allemaal aanricht voor jezelf en voor je omgeving. Te beginnen in groep 8, op alle basisscholen in Almelo, nog voor ze naar het voortgezet onderwijs gaan. Hopen dat ze inzien wat voor gevaren het met zich mee brengt, wanneer je aan iets begint of experimenteert.

Met deze voorlichting hoop ik, en dat zal mij vast niet bij iedereen lukken maar ik hoop dat ze zich nog x bedenken voor ze er aan beginnen. Voorkomen is beter dan genezen.

Jennie Haverhoek

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.