Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
6 MEI: WE HERDENKEN PIM FORTUYN
Categories: Zonder rubriek

“Ik zeg wat ik denk, en doe wat ik zeg!”

Op 6 mei 2002 maakten 5 kogels een einde aan het leven van Pim Fortuyn, die in de verkiezingsstrijd op een zekere overwinning afstevende.

Voor de 19de keer herdenken we de moord op Pim Fortuyn. Het beeld van de neergeschoten Pim, bloedend op de grond, staat velen van ons nog vers in het geheugen gegrift. Alsof het gisteren is gebeurd. De moordenaar, de linkse activist  Volkert van der G. loopt weer vrij rond. Lang leve onze rechtstaat.

Er zijn tal van theorieën omtrent de ware reden de revu gepasseerd, maar de werkelijke reden zal waarschijnlijk nimmer boven water komen zolang de opdrachtgever(s) en de organisatoren buiten schot blijven, wat tot nu toe het geval is geweest.

De AIVD, de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, zou het feit dat er twee soorten munitie gebruikt werden, volgens Ine Veen in de doofpot gestoken hebben.

Fortuyn-  ”te vuur en te zwaard”  voor de vrijheid

Op You Tube staat een  video met een interview uit het jaar 2001,  dat overkomt alsof  hij uit een grijs verleden zou komen. De regisseur Theo van Gogh die op 2 november 2004 door een moslim werd vermoord spreekt met de professor in de sociologie en publicist Pim Fortuyn, die kort daarvoor had aangekondigd de politiek in te gaan. Hij had landelijke bekendheid gekregen, omdat hij het in zijn boeken en columns als een van de eerste had gewaagd om te breken met de Nederlandse cultuur van consencus en die problemen open en direct aan te spreken, die veel Nederlanders zorgen bereidden, die echter door een op politieke correctheid bedachte elite in Den Haag of ontkend of gebagatelilliseerd werden: Parallelsamenlevingen, criminaliteit, verwaarlozing van de openbare ruimte, de weerloze staat.

http://www.hpdetijd.nl/2011-04-12/wat-doen-we-met-pim

Harry de Olde bij veiling beeld Pim Fortuyn

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/moord-op-pim-fortuyn-moord-op-franz-ferdinand/

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.