Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
De kracht van herdenken
Categories: Zonder rubriek

Het oorlogsmonument op het Van Dronkelaarplein

Op 4 mei herdenken we in Nederland alle oorlogsslachtoffers; op 5 mei vieren wij de bevrijding van Nederland in 1945 en dat we sindsdien in vrijheid leven. Dit nooit weer.

De jaarlijkse Dodenherdenking wordt gehouden bij oorlogsmonumenten in heel Nederland. Zelfs 77 jaar na de Tweede Wereldoorlog komen er nog steeds monumenten bij. Er zijn talloze redenen en manieren om te herdenken. Is er een verschil tussen het herdenken van soldaten en holocaustslachtoffers?

Zijn het monumenten om de vrijheid te vieren? Of om het lijden van de bevolking te laten zien?

Ook dit jaar herdenken wij tijdens de Nationale Herdenking de Nederlandse oorlogsslachtoffers. Burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord in de Tweede Wereldoorlog. Of daarna in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Het is 77 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog ten einde kwam. Daarom is het thema: 77 jaar vrijheid. We staan dit jaar weer wat vaker stil bij de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog én bij de waarde van vrijheid.

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.