Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Twintig jaar later. Eerbetoon aan Pim
Categories: Zonder rubriek

Bij de herdenking op het Mediapark was de Partij Vrij Almelo ook aanwezig

Het is vrijdag 6 mei precies twintig jaar geleden dat de politicus Pim Fortuyn iets na 18.00 uur – nadat hij in de radio-uitzending zat bij Ruud de Wild – werd doodgeschoten door Volkert van der Graaf.

Vanuit Rotterdam en Driehuis waar ook herdenkingen worden gehouden rijden ze naar Hilversum, daar leggen ze een krans en houden ze rond 15.00 uur een minuut stilte. Enkele sprekers, waaronder oud-minister Hilbrand Nawijn en Jennifer Vetter ’Vrienden van Pim Fortuyn’ zullen een woordje doen.

https://nos.nl/video/2427741-pim-fortuyn-herdacht-op-mediapark-we-mogen-hem-nooit-vergeten

Oud LPF-minister HIlbrand Nawijn is een van de sprekers tijdens de herdenking op het Mediaplein

Dhr. Robert Jan Kelder,dir.Willehalm Instituut, Amsterdam

Ook Caroline van der Plas van BoerBurgerBeweging (BBB) was aanwezig tijdens de herdenking op het Mediaplein

Salima El Musalima is de enige vrouwelijke imam van Nederland. De moslima is groot bewonderaar van Pim Fortuyn. Volgens haar is de overleden politicus de enige politicus die ooit écht opkwam voor moslimvrouwen. En dus hoopt zij dat Pim heilig verklaard kan worden binnen de islam

Olaf Stuger zat ten tijde van de moord bij de LPF. Hij kocht de auto van Pim Fortuyn bij een Alkmaarse dealer. De auto is nog precies in de staat waarin het verkeerde toen Fortuyn werd vermoord. Zelfs het navigatiesysteem staat nog op het Mediapark als laatste bestemming.

Ronald Groothedde (PVA) ging na afloop van de herdenking nog even in gesprek met Caroline van der Plas (BBB)

https://www.ad.nl/almelo/deze-tukker-herdenkt-moord-op-idool-pim-fortuyn-heb-zitten-janken~a549505f/

Een affiche uit 2002

https://www.rijnmond.nl/nieuws/1497735/20-jaar-later-zo-zag-de-dag-dat-pim-fortuyn-werd-herdacht-eruit

https://www.trouw.nl/binnenland/honderden-mensen-lopen-mee-met-stille-tocht-voor-pim-fortuyn~bc3e0598/

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.