Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Partij Vrij Almelo op Bazaar Huize Alexandra
Categories: Zonder rubriek

Vluchtelingen zijn dankbaar en blij met hun tijdelijke nieuwe thuis

De bewoners van Huize Alexandra organiseerden op zaterdag 25 juni 2022 een Bazaar om aandacht te vragen voor wat er op dit moment in het centrum van Europa gebeurt en te laten zien wat Oekrainers kracht geeft in deze ongelijke oorlog.

Alle opbrengsten van de Bazaar worden gebruikt voor het kopen van babyspullen, zoals luiers en voeding voor moeders met pasgeboren baby’s die in het oorlogsgebied wonen. Het gebouw van Huize Alexandra aan de Vriezenveenseweg biedt plek aan maximaal 300 mensen. Mensen met trauma’s, verdriet en schrijnende verhalen.

Wakker worden door explosies. Vertellen op de bijeenkomst wat ze meemaakten en wat ze achtergelaten hebben. Hartverscheurende verhalen van vrouwen die huis en haard, mannen en zonen achtergelaten hebben.

De burgemeester Arjen Gerritsen sprak ze toe in aanwezigheid van belangstellenden. Het verhaal van elke vluchteling is gevuld met verdriet en een opvallende gemeenschappelijkheid, een gedeeld leed dat misschien onontkoombaar is wanneer meer dan een miljoen mensen gedwongen worden hun huizen te ontvluchten en de harde realiteit dat dit gebeurt aan de Oost-Europese grenzen.

Veel Oekraïners vluchten met hond, kat of zelfs schildpad hun land uit. Nederlandse dierenwelzijnsorganisaties werken samen om deze eigenaren en dieren te helpen. ,,Soms is hun huisdier hun enige houvast.’’

Naar schatting zijn er inmiddels tussen de tientallen en honderden Oekraïense huisdieren meegekomen naar Nederland. Waarschijnlijk loopt dit aantal snel op, want voor veel vluchtelingen was het geen optie om hun geliefde viervoeter achter te laten in oorlogsgebied.

Harry de Olde wijst de plek aan waar nog steeds hevig gevochten wordt in het oosten van Oekraïne

PVA raadsvolger Harry Korte. Oekraïense kinderen verwerken oorlogtrauma’s door te tekenen

Burgemeester Arjen Gerritsen

De Oekraïense liefde voor dieren is heel groot

PVA raadslid Marcel Middelkamp toerde een rondje met een Oekraïens jongentje. Ver weg van het oorlogsgeweld 

PVA bestuurslid Ronald Groothedde met zijn vrouw Lily waren ook nadrukkelijk aanwezig

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.