Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Alles wordt duurder
Categories: Zonder rubriek

De meeste mensen voelen de stijgende inflatie, benzine- en energieprijzen rechtstreeks in hun buidel

Boodschappen, brandstof, het biertje in de kroeg. Het leven wordt duurder en duurder en steeds meer mensen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. 

Het Nibud maakt zich erg bezorgd over de situatie. Volgens de voorlochtingsorganisatie zou een huishouden idealiter niet meer dan de helft van het inkomen kwijt moeten zijn aan vaste lasten, afhankelijk van het inkomen en de woonsituatie. Maar dat lukt nu vaak niet meer. De uitgaven voor wonen, vervoer en boodschappen zijn momenteel zo hoog dat verschillende huishoudens het niet meer klaarspelen om alle rekeningen te betalen, aldus de organisatie.

Onlangs maakte het CBS bekend dat de inflatie voor het eerst sinds 1975 boven de 10 procent uitkwam. De oorzaak was vooral dat de energieprijzen de laatste tijd de pan uit rijzen en de woninghuren harder zijn toegenomen. “De verhoging zit nu echt overal, dat maakt het lastig om te bezuinigen”, reageert het Nibud.

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.