Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Almelo aan de slag met verwijderen fietspaaltjes
Categories: Zonder rubriek

Uit een onderzoek van VeiligheidNL uit 2019, blijkt dat de aanwezigheid van paaltjes zorgt voor 3% van de 80.000 ongelukken. 2400 mensen belandden op de spoedeisende hulp, waarvan 1500 met ernstig letsel.

Nutteloze paaltjes zijn de Fietsersbond al jaren een doorn in het oog. Afdelingen van de fietsersbond zijn fanatiek aan de slag gegaan met meldingen van fietsers. Maar hoe gevaarlijk zijn die paaltjes eigenlijk?

Het fietspaaltje is er om te voorkomen dat auto´s het fietspad op rijden. Dat werkt, maar paaltje zorgt ook voor veel ongelukken. Zo kunnen veel fietsers op drukke momenten de paaltjes niet ontwijken, en zijn paaltjes niet goed zichtbaar in het donker.

Maar waarom staan er eigenlijk zo veel paaltjes? In het recente verleden zijn ze er simpelweg uit gewoonte neergezet. Nieuw fietspad? Dan hoort er een fietspaaltje bij.

Onderzoeken tonen bij herhaling aan dat paaltjes levensgevaarlijk zijn. Hier gaat het om paaltjes die staan op plekken waar alleen fietsers kunnen komen. Het doel ervan is al jaren onduidelijk.

Tijdens de begroting op 10 november 2022 werd een Motie aangenomen die het college verzoekt om alle overbodige paaltjes in Almelo te saneren.

Deze Motie werd met 18 stemmen voor en 17 stemmen tegen aangenomen.

Weghalen dus.

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.