Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Markt bouwt niet wat ouderen willen
Categories: Zonder rubriek

Op donderdag 1 maart 2018 werd in het stadhuis een politiek debat georganiseerd onder het motto ‘Almelo een Senior Vriendelijke Stad?!’

De afgelopen jaren is er heel veel óver ouderen gesproken en weinig mét. Vooral het bestempelen als ‘kwetsbaar’ valt verkeerd, terwijl minister Hugo de Jonge juist bewust voor die term heeft gekozen.

Beleidsmakers zijn er vaak té gemakkelijk van uitgegaan dat ouderen willen doorstromen naar een appartement. Ouderen willen, als ze al willen verhuizen, het liefst een woning met een tuin.

Dat blijkt volgens De Telegraaf uit onderzoek van branchekoepel WoningbouwersNL onder 3500 55-plussers die op zoek zijn naar een woning. Woonminister Hugo de Jonge is echter van plan om juist de komende tien jaar vooral appartementen in binnensteden te bouwen, waarvoor de senioren absoluut niet warm lopen.

Aanleiding van het onderzoek is de aanname dat ouderen te groot zouden wonen en huizen met tuinen bezet houden voor een nieuw generatie. “Er wordt steeds gezegd door beleidsmakers en het kabinet dat ouderen zo graag in steden zouden willen wonen vanwege allerlei voorzieningen, maar ze willen het liefst blijven waar ze nu wonen.

En als ze verhuizen, dan willen ze liefst weer een huis met tuin in een traditionele woonwijk”, zegt onderzoeker Jannes van Loon van WoningbouwersNL.

Voor ouderen is een Huis met tuin onverslaanbaar

https://radar.avrotros.nl/nieuws/item/ouderen-willen-niet-van-eengezinswoning-naar-appartement-verhuizen/

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/zorg-en-ondersteuning-thuis/hulp-aan-ouderen-om-langer-thuis-te-blijven-wonen

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.