Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Zonnepanelen op water: slecht plan vinden natuurbeschermingsorganisaties
Categories: Zonder rubriek

Natuurorganisaties maken zich steeds meer zorgen over plannen om op grote schaal zonnepanelen te leggen in de Nederlandse wateren. Binnen vier jaar moet twintig vierkante kilometer aan meren, plassen en waterbassins bedekt zijn met panelen.

Intussen is staatsbosbeheer gestart met het bouwen van een groot zonne-energieterrein in het bos nabij Zeewolde genaamd Zonnewoud. De overheid en particuliere bedrijven bouwen al langer aan steeds grotere zonne-energieindrustrieterreinen in bossen- en natuurwateren, en dat terwijl schadelijke effecten voor de natuur nog onderzocht moeten worden.

Wetenschapsjournalist Rypke Zeilmaker laat zien hoe vergroening leidt tot industrialisatie van het buitengebied.

Stop! Waarom wil iedereen Nederland volbouwen?

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.