Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Stadsbezoek Aadorp
Categories: Zonder rubriek

Hart voor Aadorp

Op zaterdag 3 december 2022 werden raadsleden, raadsvolgers, collegeleden, ambtenaren en betrokkenen uitgenodigd om aanwezig te zijn in het Aahoes, Aadorp. De bijeenkomst stond in het teken van het Dorps Ambitieplan die werd gepresenteerd door de heer Reinders (Aadorp) samen met een aantal betrokken vrijwilligers. Tijdens de presentatie konden vragen worden gesteld. Wethouder Jan Martin van Rees gaf daarbij een toelichting over de samenwerking met de gemeente.

Door de voorgenomen sluiting van de Hervormde Kerk begin 2024 zijn de Aadorp Ers gaan kijken of de kerkelijke functie in samenwerking met het buurthuis in Aadorp kan blijven bestaan. Op de plek van het bestaande Aahoes kunnen er dan plannen worden gemaakt voor doorstroomwoningen en betaalbare woningen voor jongeren. Vraag van de Partij Vrij Almelo wat er gaat gebeuren met de voormalige supermarkt aan de Albardastraat in Aadorp die al jaren leeg staat. Volgens de wethouder krijgt het pand een nieuwe bestemming zodat er nader wordt overlegd met de eigenaar van het pand ondernemer Jan Bolte.

Na de presentatie werd een rondwandeling gemaakt langs een aantal belangrijke locaties waar ontwikkelingen gewenst zijn en waarbij wij een toelichting kregen (waaronder de sporthal en de kerk).

Na deze zeer interessante bijeenkomst was er nog gelegenheid om na te praten onder het genot van een broodje en een drankje.

Partij Vrij Almelo

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.