Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Moord op Pim Fortuyn voor de 21e keer herdacht 
Categories: Zonder rubriek

De plek waar Pim Fortuyn eenentwintig jaar geleden werd vermoord

De stichting Beeld van Pim en St. Vrienden van Pim Fortuyn kwamen zaterdag 6 mei in samenwerking met Willehalm Instituut bijeen om uitgebreid stil te staan bij de eenentwintigste sterfdag van Pim Fortuyn. Ook op het Media Park is die dag een herdenking.

Het is op 6 mei eenentwintig jaar geleden dat Pim Fortuyn werd vermoord. Op meerdere plekken in Nederland wordt daarbij stilgestaan. Ook op het Mediapark in Hilversum, waar de politicus werd doodgeschoten, was op die dag een korte herdenkingsbijeenkomst.

Rond 15.00 uur werd een minuut stilte in acht genomen, werden bloemstukken gelegd en voeren enkele sprekers het woord, waaronder leden van de Partij Vrij Almelo.

Intussen zijn er alweer eenentwintig jaren voorbij. Op 6 mei 2002 is publicist/politicus Pim Fortuyn in het Mediapark te Hilversum op klaarlichte dag van achteren doodgeschoten door een extreem-linkse activist.

Velen lopen nog steeds rond met vooroordelen over Fortuyns opvattingen. Ook zijn er nogal wat politici die zich als erfgenaam van Fortuyn presenteren. De misvattingen over Fortuyn zijn ontstaan door talloze misleidende artikelen die in 2001 en daarna zijn geschreven.

Jennifer Vetter namens de vrienden van Pim Fortuyn: het is belangrijk dat de moord op een van de meest indrukwekkende politicus die Nederland gekend heeft’ ieder jaar weer wordt herdacht. “Hij was een man van het vrije woord.

Foto’s: Partij Vrij Almelo

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.