Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
22 november 2023 vervroegde verkiezingen Tweede Kamer
Categories: Zonder rubriek

Premier Rutte beloofde bij zijn aantreden een nieuwe bestuurscultuur, maar de Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen merkt daar nog weinig van. Er wordt nog steeds te veel beloofd, en te weinig geluisterd.

De groep kiezers, die het politieke landschap zo versplinterd, keert zich al jaren af van de traditionele partijen. En groeit nog steeds heel snel. Het is het electoraat dat aan het begin van deze eeuw zijn wensen en zorgen gehoord zag door Pim Fortuyn en later onderdak vond bij de PVV en Forum voor Democratie (FvD).

Nu hebben deze kiezers hun hoop gevestigd op de nieuwe partijen BBB en Nieuw Sociaal Contract (NSC). Deze twee partijen nemen samen een kwart van de Nederlandse kiezers voor hun rekening. Een ander (groot) deel is afgehaakt en komt bij verkiezingen niet (meer) opdagen.

Een nieuwe bestuurscultuur. Nieuw elan. Meer openheid. Gaat dat er straks komen met het nieuwe kabinet? Succes met het redden van wat er nog te redden valt. Eigenlijk is het simpel: burgers willen een overheid die luistert en problemen oplost.

https://www.nationaleombudsman.nl/nieuws/interview/2021/reinier-van-zutphen-als-het-voor-de-burger-maar-goed-geregeld-wordt?fbclid=IwAR23LPNPQzoPpVhUtjAzkOT0vmr7UojXV1_lIK2_ASDwpoHT9YOIlju3kEY

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.