Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
DIERENWELZIJN – BETER VOOR ALMELO
Categories: Zonder rubriek

Koop geen pup bij een broodfokker. Maar liever nog: denk eerst heel goed na! Een hond vindt het niet fijn om lang alleen te zijn en dagelijks moet u er drie a vier keer per dag uit. U bent met uw hond niet overal meer welkom en ook moet uw hond iedere dag kunnen rennen en spelen met soortgenoten in een park. Ook maakt een jonge hond nogal eens wat kapot en kan hij in huis plassen en poepen. Het goed opvoeden neemt vaak veel tijd in beslag.

Wilt u daarna nog altijd een hond en daarvoor ook bepaalde zaken opofferen, laten en doen, haal er dan één uit het asiel. Daar zitten zoveel lieve, leuke rashonden en bastaards die een nieuw thuis zoeken.

Op www.dierenasiels.com kunt u heel wat van deze lieve en leuke honden vinden. Veel van hen zijn slachtoffer van foute fokkers en impulsaankopen. Deze pechvogels verdienen een tweede kans op een goed leven!

Wat is een broodfokker?

Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig: een fokker die met honden (of katten) fokt en daar zijn brood mee verdient. Dat betekent dat er het hele jaar door meerdere nestjes met puppy’s zijn bij de moederhonden (fokteven). Vaak is er ook sprake van inteelt wat de gezondheid van de dieren geen goed doet. De moederhonden slijten hun hele leven in kennels en worden iedere keer wanneer ze loops zijn gedekt. De pups worden geboren en grootgebracht in de kennel wat als resultaat heeft dat ze daardoor niet goed worden gesocialiseerd. De moederhonden worden bij broodfokkers en foute fokkers letterlijk alleen maar uitgebuit.

Foute hondenfokkers

https://www.tubantia.nl/almelo/politie-zet-tanden-in-smerige-hondenfokkerij-in-almelo-dode-puppies-worden-gedumpt~ad6fcc00/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web&fbclid=IwAR0LmSJK2EianXFwqXYyOYDw52IO897IgNPgfkzquNgaM4L7iw7bByZltu4&cb=f1ef31c65824f3dc8e542a1d16da2b69&auth_rd=1&cb=f75de534eb609370d8c2e360360f1634&auth_rd=1

Stem of voeg toe aan:

Comments are closed.