Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Plaatsen om honden uit te laten (ingezonden)

Hondenspeelplaats

Het is mij al heel lang een doorn in het oog dat hondenbezitters WEL hondenbelasting moeten betalen maar dat met al dat geld NIETS voor de HONDEN wordt gedaan!

Onlangs zijn her en der paaltjes neergezet: op de MEEST ONZINNIGE PLAATSEN mogen honden loslopen, zoals op de Maardijk bij de voetbalvelden.  Waar je per wandeling tientallen fietsers tegenkomt.  Welke idioot bij de gemeente heeft gedacht dat een jonge hond wel op het groen-strookje van 60 cm naast het pad blijft??!!

Ook het veldje aan de Jan Sluyterslaan slaat nergens op: honden rennen zo de weg op want er is geen enkele afscheiding.  Ze lopen zo door de bosjes de weg op.

Er is NERGENS IN ALMELO een behoorlijk stuk OMHEIND groen te vinden waar de honden zonder gevaar voor zichzelf (en anderen) kunnen rennen en spelen.

Ik vind dit een GROF SCHANDAAL !!!  Hondenbezitters zijn gedegradeerd tot melkkoeien die alleen maar mogen betalen en verder NIETS in te brengen hebben.

Op de Rembrandlaan zou een mooi stuk met wat gaas en palen omheind kunnen worden en een bankje geplaatst, zodat de honden daar kunnen rennen en de eigenaren met elkaar een praatje kunnen houden.  GOED voor de onderlinge contacten.

Ik stel voor om handtekeningen te gaan verzamelen in HEEL ALMELO en eens een vuist te gaan maken tegen de Gemeente die denkt met een paar paaltjes in de grond van wat wel en vooral niet mag, de inwoners tevreden te hebben gesteld.

Wat mij betreft zijn ze daarmee aan het verkeerde adres!!  Ik betaal al sinds 1985 !! hondenbelasting en wil daar eindelijk eens iets van TERUGZIEN: namelijk een omheind veld in mijn wijk waar mijn hond zonder gevaar voor zichzelf en/of voor het verkeer, kan spelen.

Er wordt in de gemeenteraad gesproken over een dierenpolitie – i.v.m. dierenmishandeling – maar een hond NOOIT de kans geven om HOND te zijn d.m.v. spelen met soortgenoten, is wat mij betreft ook dierenmishandeling.  Altijd aan de riem, nooit loslopen, nooit rennen met soortgenoten, maakt elke hond super agressief.  Dat wordt willens en wetens door de GEMEENTE bevorderd.  Het is een schande en ik begrijp echt niet dat hondenbezitters dit in Almelo accepteren.

Dus ik zou graag handtekeningen willen verzamelen om die aan de Gemeente aan te bieden.

Als u mee wilt doen om onze honden de bewegingsvrijheid te gunnen waar ze RECHT op hebben, stuur dan een mailtje naar….

mjoude@home.nl

Ik hoop op medewerking van ALLE hondenbezitters in Almelo want alleen gezamelijk kunnen wij iets bereiken!!  U gunt uw hond toch zeker wel een beetje plezier in zijn leven?

Ook als u zelf geen hond hebt maar het wel eens bent met bovenstaande, a.u.b. meldt u zich dan.

IMG_0114

Eén van de duizend geplaatste gele paaltjes.  Hondenuitlaatgebied Joh. Bosboomstraat.  Kosten 50.000 euro.

Betere hondenuitlaatmogelijkheden in iedere buurt

Helaas is het zo dat er op steeds minder plekken in Almelo de honden lekker los mogen lopen en rennen.  De Partij Vrij Almelo vindt het belangrijk dat er voor deze honden genoeg plekken zijn om te spelen en te rennen, maar ook om hun behoefte te doen.  Wij denken hierbij aan uitlaatvelden (hondenspeelplaatsen) omheind door hekwerk of groene hagen.  De honden kunnen zo niet weglopen maar wel lekker achter ballen of takken aanrennen.

Een mooie plek hiervoor is bijvoorbeeld een groot grasveld dat nergens voor wordt gebruikt. Het mooiste zou zijn dat we in elke wijk één hondenspeelveld kunnen realiseren.  Waar honden niet alleen vrij kunnen spelen maar ook gebruik kunnen maken van verschillende speel-toestellen zoals oploopschotten en springhorden.  Plaats er ook wat bankjes bij zodat de baas even kan uitrusten.

Een hondenpoepbak en een dispenser met zakjes maakt het makkelijk om hondenpoep op te ruimen.

Foto’s Partij Vrij Almelo                                                                                                   

Stem of voeg toe aan:

7 Comments to “Plaatsen om honden uit te laten (ingezonden)”

 1. Gerwin schreef:

  Speelplaatsen voor honden (en kinderen) ben ik voorstander van.
  Echter een (jonge) hond die zo de straat oploopt van een 60 cm strook, is er nog niet aan toe om los te lopen, nergens niet.

  Of een hond heeft genoeg training gehad en luistert goed en kan loslopen, of niet en dan aanlijnen aub.

  Er zijn veel honden die wel goed luisteren, maar veel mensen nemen een hond puur voor zichzelf en het knufffelen en opvoeden is er niet bij, net als met kinderen.

  Gerwin

 2. Kooistra schreef:

  Ik betaal geen cent hondenbelasting dus ik zeur maar even niet 😉

 3. MK schreef:

  Gerwin, u kletst uit uw nek met uw bewering dat honden die niet op een strook gras van 60 cm breed blijven, niet zijn opgevoed.

  Een jonge hond wil spelen en rondrennen, net zoals jonge kinderen dat doen en die dus regelmatig achter een bal aangaan en onder een auto komen.
  Die kinderen zijn dan volgens u dus ook niet “goed opgevoed”.

  Het gaat er om dat de Gemeente paaltjes heeft geplaatst waar honden MOGEN loslopen maar dat niet kunnen zonder zichzelf en het verkeer in gevaar te brengen. De Gemeente gebiedt en verbiedt en de hondebezitter mag alleen betalen en moet verder zijn bek houden. Maar zo werkt dat dus niet!

  Het is de plicht van de Gemeente om ervoor te zorgen dat er in Almelo VEILIGE speelplaatsen voor honden komen. De belastingbetalende hondenbezitter heeft daar RECHT op!

  Er worden door de Gemeente MILJOENEN verkwanseld voor de meest belachelijke megalomane projecten maar voor een wat paaltjes, hekjes en een paar rollen gaas is geen geld?!

  @Hr. Kooistra, ook al betaalt u geen hondenbelasting (ontduikt u die of hebt u geen hond ? :-)), als u voorstander bent van veilige uitlaatplaatsen voor honden mag u ook wel uw zegje doen hoor.

 4. MK schreef:

  @Eén van de duizend geplaatste gele paaltjes. Hondenuitlaatgebied Joh. Bosboomstraat. Kosten 50.000 euro.”

  VIJFTIG EURO VOOR EEN PAALTJE???!!

 5. Marjolein schreef:

  Ja en dan nog iets als een hond nergens los kan lopen hoe kan je de hond dan goed ”opvoeden” hierin? Ze willen graag ontdekken en daar krijgen ze de kans niet voor! Waar ik mij aan erger is dat wij in onze buurt ook een poepveldje hebben om zo maar te zeggen en de weg er naar toe ligt telkens vol met glas! Maar daar doet de gemeente niets aan. Ik heb een husky pup die veel beweging nodig heeft! Op het schelfhorstpark zijn ze ook al aan de gang met het plaatsen van die domme paaltjes. Ik doe er niks op uit. Heb al 2 bekeuringen gehad maar het welzijn van mijn honden is mij veel kostbaarder!

 6. […]  https://www.vrijalmelo.nl/2010/07/plaatsen-om-honden-uit-te-laten/ […]

Leave a Reply