Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Wethouder ingezet voor dierenwelzijn

In Nederland hebben zestig gemeenten zich het wel en wee van dieren zo aangetrokken dat ze een wethouder dierenwelzijn hebben.  In enkele gevallen beheert de burgemeester zelf de “dierenportefeuille”.

Een gunstige ontwikkeling, stelt directeur Frank Dales van de dierenbescherming.  Toch heeft hij alle gemeenten waaronder Almelo een brandbrief gestuurd waarin hij erop hamert dat de politiek meer verantwoordelijkheid neemt voor het dierenwelzijn.  Volgens de Dierenbescherming blijkt dat na de jongste verkiezingen 14 procent van alle Nederlandse gemeenten heeft besloten een portefeuille dierenwelzijn te creëren.  Dit is nu in zestig gemeenten zo.  We zijn natuurlijk best tevreden met dit aantal, maar het is een heel klein deel van alle net gevormde colleges”, aldus Frank Dales.

Het is juist zo dat het welzijn van dieren momenteel enorm op de kaart staat.  De Nederlanders zijn zich veel bewuster hiervan.  Dat zie je in de schappen van de supermarkt bijvoorbeeld met de opmars van het eerlijke vlees en de enorme discussies over dierenwelzijn.

Het zou volgens Dales de politiek dus sieren hierin mee te gaan.  De partijen moeten toch echt meer inspelen op deze maatschappelijke trend.  Ze lopen nu achter de feiten aan

Simpel

Kijk dat is nou een goed streven.
Alleen weer een beetje laat…..maarja beter laat dan nooit.
Ik snap niet dat ze “het” eerst eens gaan uitproberen en dan pas kijken of het elders ook kan??
Wat nou uitproberen….
Ze hebben genoeg voorbeelden in het buitenland.
Maarja, ik denk weer te simpel en dat is het natuurlijk weer net niet…….simpel.

Partij Vrij Almelo                                                       

Stem of voeg toe aan:

1 Comment to “Wethouder ingezet voor dierenwelzijn”

  1. MK schreef:

    En, is er in Almelo al een wethouder voor dierenwelzijn??!!

Leave a Reply