Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Vrijheid

 Pim Fortuyn op weg naar het Catshuis, zo leek het. Hoe anders was de harde werkelijkheid in 2002..!!

Pim Fortuyn kwam o.a op voor vrijheid van meningsuiting, en wilde een aantal minder leuke dingen van politici en hun beleid openbaren. U weet natuurlijk dat zulke dingen zolang mogelijk onder tafel dienen te blijven, niet iedereen mag negatieve berichten meteen weten. Alleen positieve berichten worden snel naar buiten gebracht door de politiek, maar ook door bedrijven en instellingen. De negatieve aspecten zal men niet snel openbaren, zo gaat dat. Dat naar buiten brengen van de minder leuke dingen is in die kringen niet erg geliefd kan ik u wel verzekeren. Nog steeds niet.
Helaas kreeg hij daar dus de kans niet voor, zoals u weet, zijn stem werd al in de kiem gesmoord.
Zoals hier in Almelo ook een aantal dingen niet liepen en lopen zoals het hoort, vanwege “gemeentelijke bijziendheid”…die men als gemeente zelf heeft erkend.
(Tja…hoe kom je erop, een aardig eufemisme voor eigenwijsheid en eigengereidheid. Ik zal een verder “vermoeden” (OBN) maar achterwege laten, daarover genoeg op onze site.)
Toch maakt men geen verschil terwijl men het wel had beloofd. ’t Is niet alleen de bijziendheid blijkt, maar ook de oost-indische doofheid speelt een zeer grote rol…zo te merken.
Zoals dat meestal in politieke kringen gebeurd….met al die loze (bezuinigings)beloftes van de afgelopen ruim 30 jaar: wel garanties aankondigen maar uiteindelijk kan men dat weer niet tonen. Toch maakt men daarna weer geen verschil in het beleid, men houdt maar vol en verspilt terloops bakken met andermans afgeroomde geld.
Daardoor wordt de staatsschuld steeds groter i.p.v kleiner, hoe lang en hoeveel men ook moet “bezuinigen”.
-Ook in Nederland is de staatsschuld in 2016 nog altijd aanmerkelijk hoger dan in 2007. bron: I.M.F 12-04-2011)-.
LET OP: bij dat stukje van het IMF geeft het IMF andere (door de politiek ingefluisterde) redenen als oorzaak: vergrijzing…u kent die smoes inmiddels wel…dus het (politieke) advies luidt: bezuinigen op gezondheidszorg en pensioenen !!!

GLOEIENDE GLOEIENDE GLOEIENDE KOFFIEBOONTJES!!!

U ziet dus wel: de verpillende oplichters laten U altijd de prijs voor HUN falen betalen !!!
Nu weet u zelf wel dat de overheid NOOIT de doelen haalt (behalve geld-afroming van anderen), dat is al zo lang bewezen. Al was de leugen…ehhh…onwaarheid nog zo snel.
Dus dat “bezuinigen” is: oplichting door machtsmisbruik.
Men geeft maar geld uit voor overheidssier in binnen- en buitenland, terwijl men dat geld niet eens heeft !!!!!
Vele politici in Almelo (en vele andere gemeenten en provincies) doen daar aan mee, want die houden het wanbeleid ook in stand met hun verspilling voor prestigieuze zinloze projecten (zoals dat onnodige nieuwe stadhuis in Almelo), door het hersenloos volgen van hun grote leider(s). Het lijkt net op een grote criminele (overheids)bende in maatpak.

De vicieuze cirkel van slopen, en afnemen van rechten en geld, gaat maar door! De roofbouw op vele normale dingen in het leven is nog nooit zo snel groter geworden. Vroeger vochten bepaalde politici daartegen, nu laat men het plaatselijk en landelijk maar over zich heen komen, men neemt de negatieve gevolgen maar voor lief, en laat anderen er (weer) voor opdraaien. Hoe kun je zulke mensen nog geloven en vertrouwen na zoveel jaar bewijs van falen en oplichten?

Hoe moeilijker een politicus het voor een ander maakt, hoe moeilijker die het uiteindelijk ook zelf krijgt…vroeger of later. Vooral als blijkt dat het niet waar is wat men elke keer heeft gegarandeerd. Want het vertrouwen verdwijnt daardoor steeds meer, tot er niets meer overblijft, net als bij voortdurende bezuinigingen….dan blijft er ook uiteindelijk niets meer over.

De mensen in Almelo en elders in het land willen eindelijk van dat bezuinigingsoplichtingsjuk bevrijd worden, vandaar als signaal: Pim Fortuyn op ’n PimFortuynplein.
Dus géén Fortezza-plein a.u.b, die naam is tot in de eeuwigheid besmet…in Almelo.
En: GEEN nieuw stadhuis! Alleen arbotechnisch in orde maken, dus ook lekvrij !

Een grote renovatie buitenkant of nieuw stadhuis bouwen kun je pas doen als er géén bezuinigingen meer gepleegd worden op de mensen, en als er genoeg eigen (niet-geleend) geld voor is. Plus: EERST een plaatselijk referendum over een nieuw stadhuis en andere ingrijpende projecten, waar veel voor gesloopt moet worden. Geen geld uitlenen als je zelf al geen geld hebt, ook niet als de gegarandeerde (winst)belofte zo aanlokkelijk verleidelijk is, of te mooi lijkt om waar te zijn. Als er (door onvoorziene omstandigheden van buitenaf, met dank aan Balkenende…alleen voor die woorden)  roet in het eten komt, is die garantie niets meer waard.
Als tip: Kijk eens naar die tv-reclame met dat blik verf waar men een hele stad mee opfleurt. Kost niet veel maar brengt snel een hoop kleur in de stad. Mooi hè?
Misschien dat men aan dat verfbedrijf kan vragen of ze onze stad gratis met kwalitatief hoogwaardige (beton)verf willen opfleuren, en dat dan gratis in een tv-reclame willen verwerken? Twee vliegen in 1 klap. Dat is pas een Almelo Aanpak, dan maak je pas “Het Verschil”…goedkoper, en veel sneller dan al die andere kapitale prestigieuze plannen.

Om ook maar een kostenbesparend lumineus idee aan te dragen? Komop gemeente Almelo…breng weer kleur in het leven van de mensen en de stad. Komt Almelo (met die reclame) meteen op de kaart….met een kleurrijke stad (zelfs in de regen) met wandelende mensen die vrolijk worden van de kleur i.p.v al dat grijze beton”kleur”.

Dat is pas eerlijke politiek. Zuinig doen met wat je WEL hebt. Dus ook zuinig doen met ANDERMANS geld…en tijd (tijd=geld) ! Niet op te grote voet leven of wanbeleid voeren.
Niet te hoog in de wolken zweven maar gewoon op de grond blijven staan.
De waarheid is hard, dat ervaren vele mensen hier al vele jaren…o.a door die verdoezelende overheidsoplichting. De overheid moet ZELF opdraaien voor de EIGEN verspillende fouten. Net zoals burgers dat moeten van de overheid. Dus niet de bezuinigingen en de prijzen opdrijven, dan sloop je meer dan dat je ooit weer kunt opbouwen. En blijkt reparatie onmogelijk en onbetaalbaar…zoals we al jaren kunnen  merken aan dit al ruim -3 decennia lang-  in stand gehouden wanbeleid, dat men koste wat het kost verdedigt en in stand houdt.

Lees en huiver:

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/1874125/2011/04/12/IMF-schulden-rijke-landen-blijven-maar-groeien.dhtml

Dus: GEEN NIEUW STADHUIS !!!

Sjoerd Visser (PVA)

Stem of voeg toe aan:

1 Comment to “Vrijheid”

  1. Chame schreef:

    waarom niet:)

Leave a Reply