Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Tienermeisjes nergens meer veilig voor loverboys (2)

De tijd dat loverboys hun slachtoffers eerst inpalmen en verliefd laten worden, is voorbij. Ze intimideren, chanteren en ronselen met grof geweld tienermeisjes in jeugdzorginstellingen. De organisaties slaan in een rapport alarm, meldt het AD.

Als een glimmende, zwarte Volkswagen Golf voor de deur van de instelling staat, weet het personeel van Stichting Gastenhof hoe laat het is. De loverboy loert weer op een licht verstandelijk gehandicapt meisje uit het behandelcentrum.

Tegenwoordig schuwen de loverboys geen middel. Ze ronselen op agressieve wijze in instellingen waar kwetsbare meisjes verblijven. Schaamteloos en soms met geweld dringen ze binnen om slachtoffers hun wil op te leggen. Ze worden gedwongen om seks met anderen te hebben of om als drugsrunner te fungeren.

Gastenhof heeft dat al een paar keer meegemaakt, verzucht directeur Ben van Broeckhoven. ,,Ze komen aan de deur en als het personeel niet opendoet, trappen ze die deur gewoon in. Dat is bij een van onze locaties gebeurd. Ik schrik van de agressie en het verbale geweld. We hebben al een paar keer acuut een onderduikadres voor een meisje moeten regelen. Na zo’n incident hebben we tijdelijk een extra beveiliger voor de deur gezet en bewakingscamera’s gebruikt.”

Samen met twee andere zorginstellingen (Mondriaan en St. Joseph) slaat de Gastenhof alarm. In een rapport constateren ze dat loverboys zich steeds meer richten op meisjes rond de 18 en meer gebruik maken van intimidatie dan van ‘verliefdheid’.

De Nationaal Rapporteur Mensenhandel bevestigt in haar jongste rapport dat loverboys veel sneller en directer overgaan tot geweld en chantage. De tijd dat ze slachtoffers maandenlang inpalmden en verliefd lieten worden, is voorbij.

,,Vroeger gaven ze meisjes nog aandacht en cadeautjes,” zegt Anita de Wit van de Stichting Stop Loverboys Nu. ,,Tegenwoordig willen ze meisjes direct laten werken.”

Anita de Wit is moeder van een slachtoffer van loverboys. Ze richtte drie jaar geleden de stichting en de bijbehorende website op. Direct naar de politie stappen is voor veel slachtoffers van de loverboys geen optie, zegt De Wit. ‘Ze zijn bang voor represailles. De angst bij de meisjes is vaak heel groot. Bij ons kunnen ze hun verhaal kwijt. Wij praten met ze,’ zegt Anita de Wit.

De wit trekt met haar groep vrijwilligers het hele land door. Onlangs deed ze haar verhaal op uitnodiging van de Partij Vrij Almelo in de gemeenteraad van Almelo. Want ook in Almelo en omstreken zijn deze  loverboys (weer) actief. De Partij Vrij Almelo pleit voor een keiharde en efficiëntere aanpak van de loverboyproblematiek.

Stem of voeg toe aan:

5 Comments to “Tienermeisjes nergens meer veilig voor loverboys (2)”

 1. Wim Vreeswijk schreef:

  Hallo Harry,

  Net zoals in Zwitserland alle criminele buitenlanders de verblijfsvergunning afpakken en integraal op de trein zetten richting thuisland

  Wim

 2. Michael Carabini schreef:

  .We hebben al een tijdje niets meer gehoord over problemen met loverboys. Helaas zijn het echter vooral de loverboys die beter opletten..De moderne loverboy pakt het professioneler aan. Na zon incident hebben we tijdelijk een extra beveiliger voor de deur gezet en bewakingscameras gebruikt..De Nationaal Rapporteur Mensenhandel bevestigt in haar jongste rapport dat loverboys veel sneller en directer overgaan tot geweld en chantage.

 3. Nanny schreef:

  De term ‘loverboy’ suggereert dat er nog sprake zou zijn van wederzijdse liefde. Dit is volstrekt onjuist!
  Derhalve is het duidelijker te spreken over pooier!

 4. Baronesse van hep jeniks tot plukmekaal zubedelstaf schreef:

  Inderdaad, zgn loverboys van niet nederlandse afkomst(89procebt] verblijfsvrgunning of nederlanderschap afpakken en tot persono non grata verklaren en direct over de grens zetten,richting herkomst land, nederlandse criminelen vast zetten en nooit meer vrij laten.

Leave a Reply