Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Almelo binnenkort onder curatele?

Vraag:

Welk alternatief reikt u de raad aan om Almelo uit de eerste problemen te helpen?

Antwoord:

Het nieuwe stadhuis schrappen, het huidige stadhuis alleen arbo-technisch in orde maken, en als er over enkele jaren geld genoeg zou zijn…de renovatie aan de buitenkant uitvoeren.

Daarmee bespaar je ettelijke tientallen miljoenen euro’s…die gebruikt kunnen worden om heel veel (of bijna alle) geplande bezuinigingen tegen te gaan, daarmee ook enorm veel rompslomp en ellende bij de burgers én (sociale) instellingen besparend.

Ik neem daarbij aan dat het College van B & W terdege kennis heeft genomen van ALLE sprekers, en dat men ook nog terdege kennis neemt van alles wat over de Voorjaarsnota 2011 nog binnenkomt…of al binnen is.

Plus dat men zelf ook nogmaals terdege kennis neemt van de gesproken zinnen in “Het Verschil Maken”…ook de zinnen die betrekking hebben op de door de gemeente zelf erkende gemeentelijke bijziendheid en betweterigheid…die tot nu toe blijkens de Voorjaarsnota 2011 niet veranderd is. Ook de woorden: flexibiliteit en maatwerk toepassen niet vergeten A.U.B.

De woorden van toen en de aankomende daden van nu/straks tonen een nog grotere wereld van verschil.

Dat kan zelfs een blinde zien…en een dove horen!

Ik hoop alsnog dat “Het Verschil Maken” uiteindelijk anders eruit zal zien dan men tot nu toe presenteerde…want zoals nu wordt er geen wezenlijk positief verschil gemaakt bij de meeste mensen…ondanks alle positieve gedachtes, geluiden en presentaties die ik mocht horen en zien. Het komt mij namelijk heel bekend voor, het ziet er net zo uit als reclame…zowel die op de tv als die landelijke reclamepraatjes/verkiezingsbeloftes vanuit de regering.

Daarnaast nog een vraag: En hoe gaat het volgend jaar…als er weer nieuwe bezuinigingen opgelegd worden door het Rijk? Gaat deze gemeente daar dan ook weer klakkeloos aan toegeven en begint het hele vergadercyclus opnieuw?

Hoelang en hoeveel moeten de mensen nog uitgebeend worden?

Ik hoop op een goede afloop, zodat er werkelijk een drastische omslag komt in het denken over overheidsuitgaven en onterechte bezuinigingen daardoor.

Zodat het zinnige verstand weer terugkomt, en daardoor de menselijkheid en het sociale gevoel weer kan toenemen.

Met vriendelijke groet,

S.J Visser.

 

Stem of voeg toe aan:

5 Comments to “Almelo binnenkort onder curatele?”

 1. Furr schreef:

  Daarmee bespaar je ettelijke tientallen miljoenen euro’s…die gebruikt kunnen worden om heel veel (of bijna alle) geplande bezuinigingen tegen te gaan, daarmee ook enorm veel rompslomp en ellende bij de burgers én (sociale) instellingen besparend.

  Ben ik niet met je eens. Er MOET flink bezuinigd worden, ook als het nieuwe stadhuis niet door zou gaan… dit door jaren wanbeleid in NL door de vorige politieke partijen.

 2. harry schreef:

  Daar waar aangepakt moet worden gebeurt helemaal niks. De bureaucratie bij overheidsinstellingen is zo een geldverspilling. Zo veel managers, functies in midden/topkader die totaal overbodig zijn. Je kan rustig een kwart van het “Old Boys Network” ontslaan en de tent blijft evengoed doordraaien.

 3. Sjoerd Visser schreef:

  Dat kan Furr…dat je er anders over denkt.
  Er moet inderdaad bezuinigd worden…maar allereerst op onnodige overheidsuitgaven voor onnodige potsierlijke projecten…zoals onnodig nieuwe stadhuizen en andere (nu onnodige) overheidsgebouwen, 1-maandelijkse drankjes-hapjes-uurtje(s) na de laatste raadsvergadering in de maand (neem je eigen eten en drinken mee!…of ga samen naar een andere gelegenheid op eigen kosten)…en b.v J.S.F-toestellen, meedoen met allerlei onzekere projecten terwijl daar al geen geld voor is en men het zelfs gaat lenen over onze ruggen…en al dat soort onnodige overheidsuitgaven zoals ook dure dienstauto’s, privechauffeurs, allerlei extra (financiële) voordelen voor ministers etc…en zo zal er vast nog veel meer te vinden zijn in die overheidsuitgaven die ook almaar blijven groeien…en waar ontzettend veel valt te snoeien!
  Als men die verspilling al kan tegengaan zullen die kosten dus verminderen…ZONDER dat anderen daar weer voor moeten bezuinigen!
  Die vicieuze cirkel van verspilling moet men eerst tegengaan!
  Als je moet bezuinigen om het overheidstekort terug te dringen maar de overheid het binnengekomen geld nog harder uitgeeft: dan moeten de mensen hun hele verdere leven door blijven bezuinigen omdat de overheid een gat OM de hand heeft voor eigen onzkere projecten!
  Zo krijg je dus geen verschil in beleid, alleen meer verschil tussen de mensen!
  En zijn we de eerstvolgende tien jaar nog elk jaar over toenemende bezuinigingen aan het praten!

 4. Wim Vreeswijk schreef:

  Boven-inflatoire tariefsverhogingen zijn een gevolg van slecht financieel beheer en gebrek aan visie van het College.

 5. Panama schreef:

  ….Wij zitten met een groep nieuwelingen die hun toekomstige nest al dermate vervuild hebben dat er een enorme weerstand tegen hen aan het onstaan is en dat maakt me soms bang! gvd309 reacties Jacob ik kan niet anders dan het eens zijn met je en ik ben simpelweg gezegd nu ook enorm blij met het feit dat ik goede mogelijkheden heb om met kinderen uit Europa weg te gaan…Niet omdat het gras elders groener is maar de tendensen in europa mn NL zijn erg slecht kijk nu weer naar deze kosten post om taal achterstanden weg te werken…Ik ben ervan overtuigd dat mijn dochters nu rond de 10 elders een betere toekomst hebben triest maar waar…Als ik dit soort berichten lees en er dan maar even vanuit ga dat ik voor deze mensen ga betalen om er later last van te gaan krijgen dan krijg ik gevoelens van walging niet des persoons maar temeer het jarenlange systematische geklooi van onze linkse vrienden die NL en europa aan de vooravond van ellende en armoe hebben gebracht………

Leave a Reply