Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Partij Vrij Almelo op bezoek in Oss en Nijmegen

Partij Vrij Almelo op bezoek in Oss

Terwijl bijna de gehele raad of op de Camping of aan de Costa Brava en zelfs in Hong Kong zit gaat de Partij Vrij Almelo dagelijks op stap om te proberen het welzijn van haar inwoners te verbeteren.

De Partij Vrij Almelo kiest voor een visie die veel verder gaat dan tot aan de volgende verkiezingen. Alleen door op lange termijn te denken aan de welvaart en het welzijn van de inwoners, kunnen er projecten gerealiseerd worden. De welvaart en het welzijn van de Almeloërs  staan bij ons dan ook centraal in deze visie.

Hondenspeeltuin

Continu bewust op zoek gaan naar duurzame en innovatieve oplossingen is daarbij onontbeerlijk. Om deze oplossingen te vinden, moeten we balanceren tussen creativiteit en haalbaarheid zodat elke oplossing de gewenste meerwaarde realiseert voor de burger.
Anders durven denken en handelen, is dan ook ons motto. Een mooi voorbeeld om dit te illustreren is de realisatie in elke wijk van hondenspeelplaatsen.

Dit lijkt een bizar voorbeeld, maar toont wel aan dat we wat we doen en hoe we het doen ook  in vraag moeten durven stellen in functie van wat we moeten en willen realiseren.

Deze week waren wij met onze fractie in Oss en Nijmegen om te kijken hoe de inwoners daar met hun dagelijkse portie hondenpoep omgaan.

IMG_0107

Hondenspeeltuin Oss

Zowel de gemeente Oss als de gemeente Nijmegen hebben al een tijdje  speciale hondenspeelplaatsen voor hun bewoners in alle wijken van de stad. Het idee kwam naar voren omdat er te weinig goede plekken waren om honden uit te laten. Iedereen kan zich voorstellen waartoe dit kan leiden: hondepoep op paden, op troittoirs en op kinderspeelplaatsen. Een ergenis voor groot en klein.

In het begin van onze raadsperiode besloot de Partij Vrij Almelo al tot actie over te gaan. Wij vroegen bewoners van Almelo om mee te denken voor een goede voorziening om honden uit te laten. Zo ontstond het idee van een omheind veld  “hondenspeeltuin”  in elke wijk van onze stad.

Resultaat zou dan zijn:.. een leuke attractie voor de viervoeters, hun bazen en de bewoners- en een schone en nette wijk.

https://www.vrijalmelo.nl/2011/05/de-almelose-college-aanpak-stokjes-in-hondenpoep-duwen/

IMG_0110

Ook veel kleinere omheinde uitlaatplaatsen in alle wijken van Nijmegen

We zullen de zaken dus anders moeten (durven) aanpakken. Op die manier kunnen we echt innovatief zijn en de duurzaamheid in onze gemeente veranderen.

IMG_0104

Losloopterrein in OSS

 

Stem of voeg toe aan:

2 Comments to “Partij Vrij Almelo op bezoek in Oss en Nijmegen”

 1. Irene schreef:

  Een mooie reportage ! Ben benieuwd of dit lukt binnen de gemeenteraad…..

 2. Gerard Sangers schreef:

  Geachte ontvanger,
  Ik kwam uw hondenspeeltuin via internet tegen.
  Mijn naam is Gerard Sangers, woon in Middelharnis. Voor het stadsinitiatief Rotterdam hebben wij ons idee/concept Hondenspeeltuin Monthy ingediend. U vindt dit op http://www.rotterdam.nl/hondenspeeltuinmonthy
  Graag willen we leren van uw ervaringen.

  Met vriendelijke groet,
  Gerard Sangers
  0187486605/0648139470

Leave a Reply