Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Begroting Almelo

Almelo heeft een begroting van 284 miljoen, 72000 inwoners, dus een gemiddelde per inwoner per jaar van 3900 euro wat aan de ruime kant is.

Onze fractie heeft eens geïnformeerd bij andere gemeentes. Wim Zoer van Financiën Urk deelde ons mee dat hun begroting uitkomt op 37 miljoen. Bij 18.900 inwoners komt dit neer op 1960 euro per jaar, per inwoner. We hadden er al zo’n vermoeden van……Almelo heeft gewoon 2x zoveel geld ter beschikking per jaar, per inwoner maar doet er gewoon veel minder mee voor de Almelose mensen. Daar moet eens stevig over nagedacht worden in deze tijden van crisis en recessie !! Het zijn niet allemaal ‘zuunige’ SGP-gemeentes want ook Nieuwegein bijvoorbeeld scoort met 2600 euro per jaar, per inwoner heel behoorlijk.

Dankzij de de annexatie van een paar randgemeentes en de respectievelijke zak geld van de Rijksoverheid zat Almelo aanvankelijk ruim in zijn cash doch door een aantal prestigeprojecten zoals een nieuw gemeentehuis, Waterrijk is dit vermogen behoorlijk aan het verdampen. Wat uiteraard ook een grote rol speelt is de recessie en de huizenmarktdaling waardoor extra grote risico’s gelopen wordt met gronduitgiftes en geplande nieuwbouw.

Partij Vrij Almelo

Stem of voeg toe aan:

2 Comments to “Begroting Almelo”

  1. Irene schreef:

    Mooi stukje Harry. Jij bent als eerste fractie klaar met deze Algemene Beschouwingen !

  2. Wade schreef:

    Ik zou u willen bedanken voor het vele werk dat u hebt gemaakt in het schrijven van het artikel. 52 op-en aanmerkingen begroting 2012. Goed betrouwbaar werk van u en hoop in de toekomst ook. Veel succes.

Leave a Reply