Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Het wordt steeds donkerder boven Almelo

 Gemeente Almelo in beeld                                                                                       

Beste mensen,

Indien u in het bezit bent van foto’s waarvan u vindt dat deze op onze website moet worden opgenomen neem dan s.v.p. contact op met de redactie van de Partij Vrij Almelo.

Onderstaande foto kregen wij al eerder toegezonden,

Onze dank hiervoor……………………

PLAATJE 03 Circus Almelo

Deze foto heeft natuurlijk betrekking op het Almelose college en niet op welwillende raadsleden van deze partijen.
De foto plaatsten wij direct nadat wij een Motie van Treurnis indienden tegen dit Almelose college omdat wij vonden dat de geloofwaardigheid van deze raad na een historisch dieptepunt was gedaald.

Dwangsom

De inleiding voor de motie van Droevenis (treurnis)

Voorzitter, geacht College…

De bedoeling van deze Motie van Treurnis is het College er op te wijzen dat er meer naar de raad en haar burgers geluisterd moeten worden.

Wij hebben ernstige vermoedens dat dit College in gebreke is gebleven om zaken als Dolle Pret/Aylin, Frans Elkerbout, Stegehuis, Kolenbrander etc. naar behoren op te lossen.  Ook de nu spelende zaken hadden voorkomen kunnen worden door betere communicatie van gemeente en bewoners.

IMG_1479-600x409

stegehuis_1145871q

 

IMG_0192

De Partij Vrij Almelo  diende deze motie in om het college er op te wijzen dat het allemaal ook anders kan…..wat vriendelijker, wat menselijker en vooral betere communicatie zonder direct te grijpen naar een Motie van Afkeuring.

De raad keurde de motie natuurlijk af……………………………………….

 

Stem of voeg toe aan:

4 Comments to “Het wordt steeds donkerder boven Almelo”

 1. Sjoerd Visser schreef:

  Ondanks alle waarschuwingen ging dit college gewoon door in denken en doen.
  Al die misstanden waarover zolang gepraat werd, en die nog steeds NIET naar tevredenheid en eerlijkheid zijn afgehandeld…is precies die eigengereide werkwijze die Almelo heeft gebracht waar het nu is: in een erbarmelijke staat…ook financieel.
  Gezien de vele jaren met nog meer bezuinigingen zou men nu moeten stoppen met een aantal projecten: de stekker eruit. Het is maatschappelijk ook niet verantwoord om overheidsgebouwen te willen planten terwijl daar eigenlijk geen geld voor is. Tevens is het (gedeeltelijk) afnemen van geld van mensen die een bijstanduitkering krijgen een onfatsoenlijke asociale en oneerlijke manier om geld bijeen te harken voor onzinnige niet meteen nodig zijnde overheidsprojecten zoals een nieuw stadhuis…dat alleen arbotechnisch gebreken vertoont. Die gebreken kan men als eerste aanpakken, later een eventuele renovatie aan de buitenkant (pas als daar genoeg geld voor is). Helaas is de politiek in Almelo teveel van de werkelijkheid verwijders en ondanks alle waarschuwingen van 2 jaar geleden ging men toch gewoon eigengereid door en had blijkbaar maling aan de waarschuwers…die zelfs door wethouder Andela voor droeftoeters werden uitgemaakt. Na aandrang gaf hij schoorvoetend zijn excuses, maar daar stond hijzelf niet achter…het moest…gezien de commotie. Als men al met zulke vooroordelen zit te luisteren naar raadsleden…dan ben je niet onafhankelijk. Al deze dingen opgeteld plus de uitkomsten van de diverse onderzoeken hebben wat mij betreft het vertrouwen zo doen dalen…dat ik in een aantal mensen van de gemeenteraad totaal geen vertrouwen meer heb. Vooral niet bij de grote partijen die het al zolang verziekt hebben voor heel veel mensen en bedrijven in ARMelo.
  Gezien het eerdere verloop zal men weer gewoon doorgaan met voorgaand beleid, en het sorry zal daarbij ge-uit worden, waarna vervolgens er weer niet mee gebeurd. Helaas blijven de mensen die dit veroorzaakten en nog in de gemeenteraad en college zitten gewoon doorzitten op het pluche. Dat zal het vertrouwen absoluut niet (meer) bevorderen…die hebben al genoeg kansen gehad om te veranderen…maar men vertikte dat.
  Jammer: al die verloren jaren (en gelden) waarbij alle waarschuwingen en kritische geluiden in de doofpot zijn gegooid…maar die nu toch weer (veel te laat) naar boven zijn gekomen.
  Ik ben benieuwd wie er nu eens vertrekt uit de Almeloze politiek bij de grote partijen. Gezien de makkelijk te herkennen hoogmoed zal iedereen weer vastgeroest blijven zitten, verder gaand met het verwoestende en verspillende werk.

 2. Sjoerd Visser schreef:

  P.S:
  de meerderheid “heeft altijd gelijk”…zelfs al toont de realiteit het tegendeel !!!

 3. Irene schreef:

  Het wordt tijd dat het nieuwe gemeentehuis van 58 miljoen euri wordt afgeblazen !……Scheelt een flinke slok op de nieuwjaarsborrel.

 4. Mike schreef:

  Goed gezegd.

Leave a Reply