Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Raad Almelo laat zich mogelijk breed informeren over jongerenproblemen

rumoer-GLR_5226-64

Raadzaal Almelo

Almelo- Er komt mogelijk een informatieve raadsbijeenkomst over (het onderzoek naar) drugsgebruik onder scholieren in het bijzonder en de problemen van jongeren in Almelo in het algemeen.

Zo’n bijeenkomst is altans de wens van het PvdA-raadslid Nazan Kirkagac. “Het lijkt me een goede zaak om meer over de problemen van jongeren te weten, want hier ligt voor de politiek een taak.”

Het idee een informatieve raadsbijeenkomst te houden werd geboren tijdens een door Kirkagac georganiseerd gesprek met medewerkers van de politie. Die vertelden woensdagavond ten overstaan van raadsleden van enkele partijen (CDA, VVD, SP, GroenLinks en ChristenUnie waren niet gekomen) over de actie op de speciale school De Veenelanden. Daarbij werd een drugshond ingezet.

Het PvdA raadslid zegt dat ze door de toelichting van de politie meer begrip kan opbrengen voor de actie die veel stof deed opwaaien.

Bron: TCTubantia

Reactie:

Dat er zo weinig interesse was voor de in onze ogen zeer belangrijke bijeenkomst op woensdagavond 15 februari viel mij zwaar tegen.
Ook voor de aanwezige politieagenten en leidinggevende was het een zware domper op hun fantastische uiteenzetting over hoe het is gesteld met de problematiek van jongeren in de gemeente Almelo.
In totaal waren 3 raadsleden aanwezig, 2 raadsvolgers en één voorzitter van één van de aanwezige partijen.
Dus zeer terleurstellend maar hulde voor de aanwezige agenten die door hun betoog in ieder geval in mijn ogen veel begrip hebben opgebracht.

Hier ligt zeker ook de politiek een grote taak te wachten en ben dan ook van plan om een avondje als raadslid mee te gaan surveilleren.

Harry de Olde (PVA)

Stem of voeg toe aan:

2 Comments to “Raad Almelo laat zich mogelijk breed informeren over jongerenproblemen”

  1. Baronesse van Hepjeniks tot Plukmekaal Zu Bedelastaf schreef:

    Het is wel duidelijk dat het meredeels van de gemeenteraad BOBO’s het geen moer interesseert wat er leeft in de samenleving en welke problemen er zijn. Al eerder lieten de BOBO’s het afweten onderandere bij de problematiek van Loverboys.
    Mijn wens is dan ook dat elke Bobo die zich zo opstelt in zijn eigen omgeving deze problemen krijgt, mischien piepen ze dan wel anders,
    Word hard tijd dat het hele bestuur afgezet word en er verkiezingen komen, dan gaan we mensen kiezen met een hart i.p.v Kakkers.

  2. Furr schreef:

    Was er iets? Waarom is dit niet bekend gemaakt? Ik wist van niets??

Leave a Reply