Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Tien brutale vragen aan Harry de Olde, raadslid PVA (TCTubantia

Harry de Olde

“Ik voel boosheid als ik niet serieus genomen word”

1. Je schreef burgemeester Jon Hermans een brief met de aanhef  “Hoogedelachtbare Vrouwe Hermans”. Dat was zeker een grap?

,,Nee, dat was geen grap. Ik ben iemand van normen en waarden. Ik bejegen mensen met respect en spreek iemand die ik niet ken altijd aan met u. Voor de burgemeester heb ik heel veel respect, en daarom gebruik ik haar aanspreektitel. Maar het had anders gemoeten, het had Weledel Gestrenge Vrouwe moeten zijn.”

2. Je verweet de lokale pers in 2009 te slijmen met de PvdA. Inmiddels ben je zelf het vaakst te vinden op de redactie van van de Twentsche Courant Tubantia. Ben jij nu de grootste slijmbal van de raad?

,,In de Twentsche Courant Tubantia stond een keer dat de raadsleden zich vaker op de redactie moesten laten zien. Dus dan doen we dat. Maar we zijn ook veel in touw en hebben vaak nieuws. Dat komen we dan vertellen. Bovendien is de koffie bij jullie lekker. Dat geslijm met de PvdA zie ik ook niet meer.”

3. Je bent twee keer genomineerd als politicus van het jaar, maar won de titel nooit. Zwaar gefrustreerd?

,,Helemaal niet. Ik vond die nominaties al prachtig, ik hoef niet te winnen. Ik ben ook niet ijdel, dat zijn sommige anderen in de raad wel. Iemand als Fred Gerritsen bijvoorbeeld. En dan heb je nog een paar VVD’ers met hun stropdasjes. Ik ben een gewone jongen.”

4. Je lijkt altijd bloednerveus als je de raad toespreekt. Wordt het niet eens tijd voor een cursus tegen faalangst?

,,Ik heb geen faalangst! Maar ik wordt wel snel emotioneel en zenuwachtig. Dat komt omdat ik elke dag ellende in Almelo zie. Ik kan er niet tegen als daar niets mee gebeurt en erom gelachen wordt. Mij wordt ook wel eens de mond gesnoerd. Ik voel boosheid als ik niet serieus genomen word, als er totaal geen interesse is voor wat ik naar voren breng.”

5. Je bent al twee keer bij de VARA op tv geweest. Zeker goede connecties?

,,Ze houden me in de gaten, heb ik gemerkt. En dan bellen ze mij. Inmiddels heb ik met een paar programmamakers een goede verstandhouding.”

6. De naam van jouw partij PVA lijkt veel op PVV. Ben je een fan van Geert Wilders?

,,De PVV staat van de politieke partijen in Den Haag het dichtst bij me. Het sociale beleid van de PVV vindt ik heel goed, maar ik ben het niet met al hun punten eens. Geert Wilders waardeer ik omdat hij durft te zeggen waar het op staat. Vrijheid van meningsuiting heb ik altijd heel belangrijk gevonden. Om die reden hangt er een foto van Pim Fortuyn in onze fractiekamer in het stadhuis. En bij de volgende verkiezing stem ik waarschijnlijk PVV.”

7. Jouw raadsvolger Sjoerd Visser en jij zijn bijna onafscheidelijk. Zijn jullie homo?

,,Haha. Ik ben getrouwd hé. Sjoerd is raadsvolger, we trekken veel samen op. En ik kan het goed met hem vinden, net als met de andere mensen in onze partij trouwens. Sjoerd is me trouw gebleven. Ook tijdens dat gedoe met Gerwin Kamphuis. Die is nu weg.”

8. Je knokt voor een nieuw dierenasiel in Almelo. Zijn de mensen niet veel belangrijker?

,,Wij komen op voor alle Almeloërs en daar horen de dieren bij. Als je toch ziet hoe dat asiel er bij staat. Daar krijg ik tranen van in mijn ogen. Ik heb enorm veel respect voor de vrijwilligers die daar werken. Weet je, ik kan niet tegen onrecht. Als ik van die rotantwoorden krijg als ik de situatie in het asiel aankaart, zoals laatst van wethouder Schouten, dan kan ik heel boos worden. Dan zeggen ze dat ik me alleen maar druk maak om de dieren om stemmen te winnen. Dan denk ik: eigenbelang gaat in de politiek altijd boven algemeen belang. Maar niet bij mij. Ik stel het algemeen belang voorop. En nu is dat het asiel, anders was het wel de voedselbank.”

9. De PVA heeft maar één zetel. Daarmee sla je toch geen deuk in een pakje boter?

,,Ik kan buiten de raad meer bereiken dan binnen de raad. In de raad word ik veel tegengewerkt. Maar buiten kom ik als gemeenteraadslid overal makkelijk binnen, krijg ik iedereen te spreken. En zo kan ik mensen helpen. We worden heel veel gebeld door mensen in problemen. We ziens dagelijks veel ellende. Maar we kunnen helpen. Laatst hebben we nog een langslepende burenruzie opgelost.”

10. Die krullen, zijn die eigenlijk echt?

,,haha. Ja die zijn echt. Maar ik smeer er wel wat in zodat ze mooi blijven als het regent. De kleur is ook echt. Ja, ik heb nog een jonge uitstraling. Ik val in de smaak bij de dames, hahaha.”

Stem of voeg toe aan:

4 Comments to “Tien brutale vragen aan Harry de Olde, raadslid PVA (TCTubantia”

 1. Irene schreef:

  Mooi verhaal Harry! Mankeert helemaal niets aan en je slaat hiermee de spijker recht op zijn kop.

 2. merel schreef:

  Heel goed. Je antwoorden zijn ook perfect.

 3. harry schreef:

  Bedankt, dames…

 4. Dafne schreef:

  Goed gedaan

Leave a Reply