Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Aanvraag wijkwaardebon Almelo (ingezonden)

IMG_0107-600x450

Omheind hondenspeelplaats in de gemeente Oss    (foto PVA)

Beste mensen,

Zoals bekend heb ik in november jl. een aanvraag voor een wijkwaardebon ingediend, vergezeld van 100 handtekeningen. Met als doel een hek rondom het veld aan het Acaciaplein – dat nu al uitlaatgebied is -.

De door mij geraamde kosten van het hek plus plaatsing waren hoogstens 2 á 3.000 euro. Maar met een beetje lobbyen bij bouwbedrijven die misschien een paar hekken zouden willen doneren, en vrijwilligers onder de hondenbezitters het hek zouden plaatsen, zou het bedrag uiteraard veel en veel lager zijn.

Zojuist ontving ik bericht van de gemeente:

“uw aanvraag wordt door de Regiogroep Zuidwest afgewezen omdat de kosten die hiermee gemoeid zijn te hoog zijn in verhouding tot het budget van de wijkwaardebonnen”.

Ik had niet anders verwacht eigenlijk van deze treurige gemeente! Wel 300.000 € per jaar hondenbelasting graaien maar er helemaal niets tegenoverstellen. Behalve dan verbodsbordjes. Er is in deze gemeente NERGENS een veilige plaats waar honden kunnen spelen en rennen.

Ik vind het een grote schande, dat moge duidelijk zijn.

Vriendelijke groet,

Mevr. den Oude-Kreffer

Stem of voeg toe aan:

9 Comments to “Aanvraag wijkwaardebon Almelo (ingezonden)”

 1. harry schreef:

  Het budget is er…..alleen je zou dan een diervriendelijke keuze moeten maken…

 2. Sjoerd Visser schreef:

  Het blijft moeilijk: een mens-, dier- en natuurvriendelijker maatschappij te krijgen.
  OOK in Almelo !!!
  Wachten op landelijke verbeteringen is wachten tot je een ons weegt.
  Je kan als stad zijnde ook zelf Het Verschil Maken, maar dan moet dan niet alleen voor stenen gelden !!!
  Helaas…er is nog een lange weg te gaan als de wil daarvoor niet echt aanwezig is…zo te merken in de Gemeenteraad en bij het college B & W.
  Als de wil er wel is kunnen veranderingen wel snel doorgevoerd worden en maakt men makkelijk kosten om (stenen) dromen in kaart en beeld te brengen.
  Helaas kost dat vele mensen sociale stijging, en daardoor verarmd de bevolking steeds meer.
  Mijn vraag is: is de overheid er voor ons of moeten wij ons leven volledig in de waagschaal leggen en in dienst van de overheid leven?
  Het lijkt er sterk op.
  Jammer dat bij meer mensen op sleutelposities het lef ontbreekt om de sociale afbraak tegen te gaan, en om snel te zorgen voor sociale stijging.
  Sociale stijging in de toekomst (zoals ik dat al heel erg lang hoor in diverse toespraken plaatselijk en landelijk)…daar geloof ik niet meer in.
  Het gaat de aktie die men NU dient uit te voeren!

 3. Sjoerd Visser schreef:

  Dus: graag omheinde honden”speel”gebieden in elke wijk waar de ruimte er voor is
  Waar je honden los kunt laten en die honden eens uit kunnen rennen zonder kans op ongelukken.
  Er wordt toch genoeg hondenbelasting betaalt? Dan zou men dat geld eens daarvoor moeten gebruiken, en het niet zoals nu voor allerlei andere doeleinden gebruiken. Want dan moet je het geen hondenbelasting noemen.
  Dat vind ik namelijk misleiding…letterlijk en figuurlijk.
  Daar hebben we al genoeg van in NL (en in de rest van de wereld).

 4. Maja schreef:

  Hallo Harry en Sjoerd, hartelijk dank voor jullie reacties. Natuurlijk is er in Almelo voldoende ruimte om in elke wijk een hondenspeelplaats te realiseren maar de gemeente vindt dat van geen enkel belang. De hondenbelasting komt toch wel binnen!
  Voor de 40.000 euro aan achterlijke paaltjes met een bordje er op (de meeste daarvan zijn VERBODSBORDJES!)had in elke wijk een hondenspeelplaats gerealiseerd kunnen worden!
  Maar ja, nadenken is voor dit college veel en veel te moeilijk!
  NERGENS mag je je hond nog loslaten waar het vroeger wel mocht!! en waar niemand er last van had!!: niet in het Schelfhorstpark, niet in het Beeklustpark, niet in het Nijreesbos, helemaal nergens!

  De PVA is de enige partij die voor mens en dier op komt! De rest van de partijen zitten er alleen om hun zakken te vullen en hun eigen megalomane plannetjes erdoor te jassen.

  En wat het college betreft: laat ik het DAAR maar helemáál niet over hebben!

  Ik hoop dat de inwoners van Almelo bij de volgende gemeenteraadverkiezingen eindelijk eens een keer wakker wordt, het hele zooitje dat er nu zit hun congé geeft en massaal op de PVA stemt!

  Met groet,

  Maja

 5. Barones van hepjeniks totplukmekaal zubedelstaf schreef:

  Ze kunnen paaltje neerzettten wat ze willen met allerlei verboden,maar mijn hond kan gellukig niet lezen.

 6. Sjoerd Visser schreef:

  Hallo Maja,
  Bedankt voor je hartverwarmende reactie.
  Toch kan de PVA het niet alleen doen, we zullen het samen willen doen, maar dan moet men wel met z’n allen moeten stemmen voor behoud van onze normen en waarden, en de ontwikkeling en verrijkking ervan !!!
  Niet voor de overheidsnormen en waarden, die aan alle kanten afbrokkelen…waardoor u uiteindelijk (toch) getroffen wordt.
  Meedenken en meedoen blijkt voor velen toch moeilijker dan het eigenlijk is. In wiens belang het is weet ik niet, maar het komt blijkbaar niet ten goede aan het algemeen belang.
  Als laatste een nadenkertje:
  Dieren hebben niets te kiezen, die moeten maar delen en zich aanpassen…net als slaven vroeger !

 7. Maja schreef:

  Wat een mooi filmpje, hartelijk dank daarvoor Harry!

  Barones, uw reactie deed mij glimlachen….Een goed verstaander……….nietwaar? 🙂

 8. Barones Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

  Het is overduidelijk dat de lokale overheid de verkeerde prioriteiten stelt,wel 58 miljoen voor een belachelijk plan zoals het stadhuis,maar geen cent voor bv de dieren,waar ze wel de belasting van innen.Het beleid van onze gemeente is dan ook om er voor te zorgen dat mens het dier het zo slecht mogelijk krijgen. Alleen een select groepje elite word in de watte gelegd,dus zijn we eigenlijk weer terug in een tijd van voor 1900 waar de adel en rijken het voor het zeggen haden en de gewone burger moest creperen.

 9. Furr schreef:

  U had na 8 weken de gemeente ingebreke moeten stellen, dan had u er nog 1260 euro aan over gehouden en van dat geld een hek kunnen kopen. De Wet Dwangsom is niet zo bekend bij deze achtelijke gemeente…

Leave a Reply