Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
In naam van Oranje open de poort

image-3440182

Doe open de Poort

Er is veel drukwerk aanbesteed, de poort affaire. De heer Stegehuis wordt al jaren gewoon gepest door het college van Almelo. Het pand Dock 19, nu een restaurant, was vroeger een garage, gebouwd door Schiphorst toenmalig DAF dealer. Later maakte Citroen dealer Kemperink gebruik van het pand. Tijdens de herstructurering van de markt verdween de garage naar de Henriëtte Roland Holslaan. In al die jaren hebben medewerkers van de firma Abeln en de eigenaar van het gebouw gebruik gemaakt van de voordeur in de steeg. De nu beruchte poort is de ingang naar het woonhuis, waar zich ook de voordeur van het Stegehuis pand bevind. De rol van de gemeente is dubieus. Het college heeft al een kapitaal aan arbeidsuren van ambtenaren gebruikt om hun gelijk te halen. Dock 19 gebruikt de gang als opslag. Ik heb de correspondentie bekeken tussen gemeente en de heer Stegehuis en mijn conclusie is dat de gemeente gauw zijn excuses moet aanbieden aan Henk Stegehuis.

Heel Almelo denkt dat het college nauwe banden onderhoud met de Almelose horeca, gezien de “belangen” van een wethouder niet zo verwonderlijk. Toch vraag ik me ook af of er een bestemmingsplan van het pand is, het is tenslotte van een garage in een restaurant verandert. De rechtsgang is ook bedenkelijk.

De Partij Vrij Almelo heeft vragen gesteld aan de verantwoordelijke hoofd officier van Justitie maar deze hult zich in nevelen. Een conclusie van deze feiten en verklaringen is dat de poortvergunning op basis van valse verklaringen is afgegeven en moet worden ingetrokken, dat grond van de gemeente op illegale wijze is overgedragen en dat moet worden teruggedraaid. Een ambtenaar verklaart dat het hem bevreemd dat de gemeente Almelo niets heeft gedaan met zijn eerdere verklaringen in een gesprek met de gemeentesecretaris inzake de Poortaffaire..

De Overijsselse Ombudsman deed een onderzoek naar de gang van zaken, maar concludeerde alleen dat de gemeente onzorgvuldig was geweest. Daarmee was de kou niet uit de lucht, want een ambtenaar van de gemeente verklaarde tevens tijdens de zitting van de Ombudsman dat Stegehuis onder druk was gezet door de gemeente.

Nog een keer: In naam van Oranje doet open de poort….

Geachte heer de Pook,

Dank voor uw aandacht. Het belangrijkste in mijn situatie is de periode de zogenaamde verjaringstermijn 1985-2005 waarop de heer Kroeskop recht denkt te claimen op “verjaring” hetgeen hem op een onrechtmatige wijze is toebedeeld destijds door burgemeester Knip en wethouders. Kroeskop heeft op 10 mei 2005 een verklaring van verjaring ingediend op niet legale grond gebaseerd en op basis van onjuiste gegevens, dat hij en zijn rechtsvoorganger (nu zijn ex zwager) de heer ter Horst (met latere huurder de chinees) gedurende 20 jaar alleen! door de gang zou hebben gelopen die aan de voorkant (boven gemeentegrond) was afgesloten met een illegale poort waartegen B & W beslist niet handhavend wouden optreden en op het laatste moment door B & W is gelegaliseerd. VRIENDJESPOLITIEK !! Terwijl alle Abeln medewerkers er door liepen.

De door u bedoelde garage Kempers stond waar nu de Rabobank is. Kijkt u eventueel in het boek “Almelo in kleur 1955-1995”.

Met vriendelijke groeten,

Henk Stegehuis

ps. Abeln was huurder maar geen eigenaar van dit pand. De makelaar beheerder Snelder-Zijlstra heeft samen met Kroeskop, huurder Abeln en het college iets gedaan in samenwerking met een bekend notariskantoor.

Stem of voeg toe aan:

3 Comments to “In naam van Oranje open de poort”

  1. Irene schreef:

    De pianist Wibi Soerjadi is er niets bij !

  2. B. de Pook schreef:

    Het begin van het verhaal is niet juist. het pand waar garage Kemperink in heeft gezeten zat een eindje verderop aan de rechterkant, dus niet het pand van Dock19. Hier heeft namelijk vroeger van Haarst expeditie in gezeten, later Ter Horst meubelen en toen restaurant King Hsing. Kijk maar even voor foto’s op de site “toen was almelo nog mooi” in de rubriek na wo2, gedempte haven. Hier staat een hele grote foto het gehele stuk vanaf Stegehuis (voorheen Krabshuis en Abeln) tot aan de binnenstad en bij reacties van bezoekers staan ook nog wat foto’s iets later in de tijd.

  3. B. de Pook schreef:

    oh, garage Kemperink moet zijn garage Kempers.

Leave a Reply