Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Almelo, stad zonder hart

DSC00013

Het Scheepvaarthuis

Onze stad is sinds de zestiger jaren gewoon stelselmatig vernield. De toenmalige PvdA wethouder Vogel maakte er een sport van om alles plat te gooien. Alle zakken geld die hij uit Den Haag kon binnenhalen werden sloopmachines voor ingehuurd. Het resultaat was vernietigend. Dagelijks zien we de gevolgen wat deze PvdA wethouder Vogel heeft aangericht. Schijnbaar is hij er later zelf ook van geschrokken want hij vertrok naar Amerika en liet de stad zonder hart in ontreddering achter. Er woonde geen mens meer in de binnenstad en in de jaren 80 werd de stad voorzien van betonnen gebouwen zonder enige uitstraling, wel weer met mensen. Er zijn nu nieuwe plannen die er op papier beter uitzien. En nee, als oppositiepartij zijn wij daar niet helemaal blij mee. Om de stad vooruit te laten gaan is zorgvuldig bestuur een vereiste. Vertrouwen in “de” politiek staat al zwaar genoeg onder druk. Een blunderend college kunnen we hier absoluut niet bij gebruiken. Kijk naar de verkoop van het Scheepvaarthuis, een verlies van 1,1 miljoen euro. Maar gelukkig vliegt er bij de nieuwe plannen voor het centrum geen vogel rond met een slopershamer. Het vertrouwen tussen burgers en politiek moet hersteld worden.

Negentien maart is niet zover weg en de Almelose gemeenteraadsverkiezingen moeten gaan over de aanpak van de lokale Almelose problemen. Er is meer aan de hand in onze stad dan alleen bouwen. En die zijn er genoeg op dit moment. Durf ik  ’s avonds nog de deur uit? Krijg ik een extra asfaltweg voor mijn deur? Wordt mijn huis gesloopt? Gaan ze het laatste stukje groen in mijn buurt ook nog volbouwen? Kan mijn kind naar een school in de buurt zonder astma te krijgen? Hoe gaan we met de Oostblokkers om en hoe garanderen wij de veiligheid van onze ouderen.

Zomaar een paar van de hele actuele en belangrijke vragen voor de bewoners van deze stad.

Stem of voeg toe aan:

2 Comments to “Almelo, stad zonder hart”

 1. Sjoerd Visser schreef:

  Als je dan ook nog dit zeer recente nieuws kunt lezen…dan lijkt me het niet vreemd dat het voor veel mensen onleefbaarder wordt in deze gemeente:
  http://www.tubantia.nl/regio/almelo/almelose-woningmarkt-blijft-nog-achter-1.4169942
  en
  http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?nid=179947&cat=1
  De politieke partijen die hier en landelijk veel te lang de touwtjes in handen hadden/hebben…hebben hiervoor gezorgd. Ook blijken de daden niet overeen te komen met de gepredikte woorden die in vele toespraken te horen waren. Wellicht moet er tóch anders gestemd worden dus op andere partijen. Anders krijgt u nog meer van hetzelfde: achteruitgang !!!

 2. Alphons schreef:

  Het is Bor de Wolf en Cor de Vogel.
  http://www.almelo.nl/Smartsite.shtml?ch=TER&id=57581

Leave a Reply