Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Vul uw pensioen aan met een moestuin

Het moest er toch een keer van komen. De plantsoenen voor uw huis zijn inmiddels omgetoverd tot moestuintjes. Uitdagingen wachten op u, gewoon zelf je hoofd boven water zien te houden, terwijl Rutte en zijn bazen Jeroen Dijsselbloem en Diederik Samsom via de Staatsomroep NOS u trachten er van te overtuigen dat er “nog ruimte” zit in het regeerakoord. Voorlopig is de enige ruimte die wij konden ontdekken dat de pensioenen van deze politici niet onderhevig zullen zijn aan besparingen die wij aan Brussel afdragen.

U bent verplicht om uw AOW te moeten aanvullen, want zelfs de voedselbank ziet u als wanbetaler liever niet meer binnenkomen. Wat te doen ?

Jetta Klijnsma, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid had daar al eerder een antwoord op: Zelf heb ik niets te klagen, maar ik raad mensen wel aan om ook naar andere vormen van oudedagsvoorziening te kijken. Ik ken mensen met een moestuin, dat levert veel groente en fruit op.

Van links tot rechts werd ze aangevallen. Neem een moestuin? Zorg maar voor een hogere AOW!, was de kritiek. Spekman noemde haar opmerkingen “stom” en “belachelijk”.

Maar wat te doen als je lichamelijk op den duur helemaal niet in staat bent om een moestuin te onderhouden? Hoe wil Kleinsma vanachter haar rollator de bintjes gaan schoffelen? Groente uit een moestuin is altijd duurder dan groente uit een winkel of van de markt. Het levert dus niets op, maar kost extra geld. Ook wordt bezit extra belast, dus is er geen voordeel om een moestuin te bezitten.

Van Kooten en De Bie wisten in 1976 al wat de volgende stap is, wanneer veel mensen een moestuin bestieren:  Moestuinbelasting!

Stem of voeg toe aan:

1 Comment to “Vul uw pensioen aan met een moestuin”

  1. Henk schreef:

    Leuk filmpje! Er kan eindelijk weer eens gelachen worden in Almelo. Weer eens wat anders, dan alleen maar janken over de ‘polletiek’